Броят на политическите затворници в Русия се е увеличил рязко

...
Броят на политическите затворници в Русия се е увеличил рязко
Коментари Харесай

Рязко увеличение на политическите затворници в Русия, напомнящо за времената на СССР

Броят на политическите пандизчии в Русия се е нараснал внезапно тази година в наклонност, която припомня репресиите от късната руска ера. Това разгласи водещата съветска правозащитна организация " Мемориал ", осведоми " Франс прес ".

Тя изброи минимум 420 политически пандизчии в Русия, в това число главния критик на Кремъл Алексей Навални, който оцеля при опит за отравяне с бойното отровно вещество новичок през предходната година.

Броят на пандизчиите е повишен от 362 души, прецизираха от " Мемориал " пред кореспонденти и деятели в Москва след година, в която имаше невиждана принуда против сериозни гласове, в това число Навални, който през февруари беше наказан на две години и половина затвор за остарели обвинявания за заграбване на средства.

Неговите политически организации бяха неразрешени, а редица самостоятелни медии бяха избрани като " задгранични сътрудници ".

" За страдание броят им непрестанно пораства всяка година ", означи Сергей Давидис, началник на стратегия за поддръжка на политическите пандизчии в " Мемориал ", визирайки офанзивите против правата. Той акцентира: " Това е тъжна и тревожна действителност. "

Давидис сподели, че изчислението на " Мемориал " употребява насоките на ОССЕ и Съвета на Европа за идентифициране на политически пандизчии, само че се счита, че действителният брой е " два или даже три пъти по-голям ".

" Това е изцяло сравнимо с числата от руската ера ", уточни той.

Дисиденти от руската ера пресмятат, че през 1987 година в Съветския съюз е имало повече от 700 политически пандизчии.

Десетки видни опозиционни фигури избягаха от Русия след хвърлянето на Навални в пандиза, откакто управляващите от ден на ден употребяват сурови принадлежности за затварянето на устата на инакомислещите, в това число етикетиране на публицисти и медии като " задгранични сътрудници ".

" Връщаме се към методите, които се практикуваха през руската ера ", акцентира Александър Подрабинек, отстъпник и публицист от руската ера, визирайки потреблението на правосъдната система за наказване на инакомислещите и всеобщите изказвания за малтретиране и изтезания в пандизите.

" Мемориал " изброи деятели и религиозни малцинства измежду политическите пандизчии в Русия, като тази година са добавени 68 членове на " Свидетелите на Йехова ", неразрешена като " екстремистка организация " в Русия през 2017 година

Членове на американската християнска деноминация неотдавна получиха все по-дълги присъди затвор, а тази седмица трима бяха наказани на по осем години.

Лев Пономарьов, един от най-уважаваните правозащитници в Русия, означи, че " Свидетелите на Йехова " са станали цели на " всеобщи репресии " в Русия.

" Обвиняват ги, че се молят по неверен метод ", уточни Пономарьов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР