Броят на политически мотивираните престъпления в Германия през 2021 г.

...
Броят на политически мотивираните престъпления в Германия през 2021 г.
Коментари Харесай

Германия отчита невиждан от 20 г. пик на политически мотивираната престъпност

Броят на политически стимулираните закононарушения в Германия през 2021 година е по-висок, в сравнение с през която и да е от предходните 20 години. Това демонстрират предварителните данни на Федералната работа за престъпна полиция (BKA), оповестява ДПА.

От тях излиза наяве, че броят на този вид закононарушения в страната се е нараснал с към 6% през миналата година, достигайки до до 47 303.

Това е най-високото равнище на политически стимулираната престъпност в Германия от въвеждането на годишната статистика през 2001 година
 Престъпността в Германия е на най-ниското равнище от 1992 година
Престъпността в Германия е на най-ниското равнище от 1992 година

Зеехофер акцентира, че на всеки 100 000 жители са осъществявани по-малко от 7 000 закононарушения

Причината за регистрирания растеж са закононарушенията, които не са категоризирани нито като леви, нито като десни. Служителите по сигурността считат, че роля е изиграл напрегнатият обществен климат по време на пандемията от ковид.

Данните демонстрират лек спад от към 6% при насилствените закононарушения с политически генезис.

Значителен е и броят на насилствените произшествия, които не могат да бъдат приписани на избрана част от политическия набор. Общо 1047 насилствени закононарушения са осъществени през 2021 година от обвинени, които полицията не може да разпознава като последователи на дясна, лява, ислямистка или непозната идеология - последната включва да вземем за пример идеологията на кюрдската ПКК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР