Броят на новозаразените с COVID-19 в Турция намалява, но смъртността

...
Броят на новозаразените с COVID-19 в Турция намалява, но смъртността
Коментари Харесай

Броят на новозаразените с COVID-19 в Турция намалява, но смъртността остава висока

Броят на новозаразените с COVID-19 в Турция понижава, само че смъртността остава висока, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30701
За последната седмица броят на позитивните резултати от тестванията за ковид в страната е намалял с 4 %. В момента към 20 % от тестванията са позитивни, до момента в който седмица по-рано позитивните случаи бяха 24 %. Очаква се през идващите две седмици смъртността да остане висока. 

Положителна наклонност се регистрира във връзка с броя на новозаразените в най-големия турски град Истанбул, само че има нарастване на случаите в столицата Анкара, в Измир и Ескишехир. 

Според специалисти в средата на март са чака по-сериозен спад в броя на новозаразените. През пролетта се чака силата на вируса да намалее, а през май може да има съществено разхлабване на ограниченията против разпространяването на ковид.

По последни данни над 52,6 милиона души са изцяло имунизирани в Турция. 26,2 милиона са ваксинирани с бустерна доза. 

Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа за следващ път прикани хората да съблюдават ограниченията против разпространяването на ковид, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30701  Бебета измежду новоприетите с Коронавирус в болница в Шуменско Бебета измежду новоприетите с Коронавирус в болница в Шуменско  От 21 февруари всички възпитаници в област Габрово се връщат в клас От 21 февруари всички възпитаници в област Габрово се връщат в клас  Пловдив: 7 нови Коронавирус жертви, измежду новозаразените са и деца Пловдив: 7 нови Коронавирус жертви, измежду новозаразените са и деца
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР