Броят на нелегалните мигранти, които преминават от Турция през границата

...
Броят на нелегалните мигранти, които преминават от Турция през границата
Коментари Харесай

ЕК отчете: Броят на мигрантите от Турция през България е намалял значително

Броят на незаконните мигранти, които минават от Турция през границата с България, доста е намалял, съобщи зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова. Тя беше на посещаване у нас и за следващ път акцентира безапелационната поддръжка на Брюксел за присъединението ни към Шенген.

На въпрос за изявлението на нидерландския министър председател Марк Рюте, че е нужна още една инспекция и обективно, а не „ захаросано “ показване на резултатите, Йоурова съобщи пред БНР:

„ За Марк Рюте и още някои европейски политици мисля, че това е късмет да се срещнат по-добре с обстоятелствата. Тук има пространство за разрастване на българската дипломация. Доколкото ми е известно, Рюте ще посети България и ще разиска тематиката с българските управляващи. Смятам, че това би трябвало да се случи до декември “.

Вера Йоурова добави, че не може да се предвижда дали Австрия ще промени решението си да не позволява България и Румъния до Шенген, само че приветства „ честния “ диалог, извършен сред министър председателите тази седмица. В отговор на Виена, която желае Шенгенското пространство да се промени, преди да се уголемява, Йоурова уточни:

„ Дори да е правилно, българите по никакъв метод не са отговорни за това. Отново ще подчертая – нужни са старания на българските дипломати и политици да убедите Австрия, че изпълнявате изцяло отговорностите си във връзка с миграцията “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР