Свободните работни места в САЩ падат под 9 милиона за първи път от март 2021 г.

...
Броят на наличните работни места в Съединените щати се сви
Коментари Харесай

Броят на наличните работни места в Съединените щати се сви за трети пореден месец, падайки под 9 милиона за първи път от началото на 2021 г., според последните данни, публикувани във вторник от Бюрото по трудова статистика.

Свободните работни места са намалели до сезонно коригирани 8,827 милиона от 9,165 милиона през юни, според доклада на BLS за свободните работни места и текучеството на работната сила. Това е най-ниският общ брой отваряния от март 2021 г.

Икономистите очакваха откритите ще спаднат до 9,465 милиона, според консенсусните оценки на Refinitiv.

Данните от JOLTS за юли показаха, че броят на новоназначените е спаднал до 5,773 милиона от 5,94 милиона, напусналите са паднали до 3,549 милиона от 3,802 милиона, а съкращенията са нараснали до 1,555 милиона от 1,551 милиона.

Федералният резерв се надяваше на повече забавяне на пазара на труда, тъй като дисбалансът между търсенето и предлагането на работниците може да доведе до повишаване на заплатите и в крайна сметка да добави възходящ натиск върху инфлацията. Централната банка се опита да овладее по-високите цени, като увеличи лихвените проценти в опит да хвърли студена вода при търсене.

Тази история се развива и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР