Броят на мюсюлманите с миграционен произход в Германия се е

...
Броят на мюсюлманите с миграционен произход в Германия се е
Коментари Харесай

Почти 1 милион повече мюсюлмани в Германия

Броят на мюсюлманите с миграционен генезис в Германия се е нараснал с близо 900 000 през последните години. По данни на Федералната работа за миграцията и бежанците, броят им сега се движи сред 5,3 и 5,6 милиона. Това се равнява на 6,4%, респективно 6,7% от популацията на страната.

1,5 милиона души от арабски страни

Мюсюлманите от турски генезис си остават най-многочислената група. Те обаче към този момент не са безусловно болшинство - делът им измежду мюсюлманите в Германия възлиза на 45%. Причината за това развиване: през последните години мощно се усили броят на мюсюлманите от страни в Близкия и Средния изток. В Германия в това време живеят 1,5 милиона души, произхождащи от арабски страни. Изследването на Федералната работа за миграцията и бежанците демонстрира също по този начин, че хората с генезис от мюсюлмански страни са доста по-религиозни от хората без миграционен генезис. Това се отнася до 82% от хората с мюсюлмански генезис в Германия, като над две трети от тях се придържат към специфични правила в храненето, а близо 40% се молят всеки ден. В това отношение съвсем не се виждат поколенчески разлики, споделя Аня Щийлс, социоложка към Федералната работа за миграцията и бежанците. " Но дамите са очебийно по-верующи от мъжете ", прецизира тя.

Въпросът за ислямските сдружения

Един от значимите въпроси в Германия е до каква степен ислямските сдружения показват по внушителен метод мненията и настройките на мюсюлманите в страната. Според държавния секретар във вътрешното министерство Маркус Кербер, тези сдружения съставляват най-вече 25% от живеещите в Германия мюсюлмани. Оттук поражда въпросът дали те са верният сътрудник в разговора с немските управляващи. Кербер счита също така, че финансовите и идеологически зависимости на доста от мюсюлманските сдружения в Германия ги трансформират в спорен сътрудник. Това се отнася на първо място до най-голямото ислямско съдружие в Германия " Дитиб " и неговите връзки с турската дирекция по религиозните въпроси Дианет. За проучването на Федералната работа за миграцията и бежанците са били интервюирани над 4500 души, произхождащи от най-вече мюсюлмански страни. Това е най-голямото представително изследване за мюсюлманския живот в Германия.

Автор: Улрих Пик (АРД)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР