Броят на мигрантите, пристигащи на южното крайбрежие на Испания, се

...
Броят на мигрантите, пристигащи на южното крайбрежие на Испания, се
Коментари Харесай

Мигрантите отново се насочиха към смъртоносния испански път към Европа

Броят на мигрантите, идващи на южното крайбрежие на Испания, се е нараснал повече от два пъти през 2017 година по отношение на същия интервал на предходната година, откакто чужденците започнаха да заобикалят прекосяването през Либия на път за Европа.

Осем лодки, пренасящи 380 души, бяха избавени в Алборанско море, което свързва североизточната част на Мароко с югоизточната област Испания в Западното Средиземноморие.

" Ние сме обезпокоени, тъй като виждаме цифри, които не сме виждали от години, а това е рискова зона, където теченията са доста мощни ", съобщи представителят на испанската правоохранителната група SOS Racisme Микел Арагуас.

Гръцката полиция откри 14 мигранти в камион приближаващ от България

Миналата седмица лодка от Мароко с 52 души на борда беше ударен от мощна вълна. Само трима оживели бяха избавени от испанската брегова защита. Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) я назова " най-тежката покруса през последното десетилетие в испанското Средиземноморие ", включваща мигранти.

Италианският морски маршрут остава най-популярен за мигрантите. Италия одобри към 85 000 от 100 000 души, пристигнали в Европа по море тази година, съгласно Международната организация по миграция (МОМ). Между януари и юни повече от 6 400 души бяха избавени по море сред Мароко и Алжир и Испания, съгласно МОМ, спрямо 8 100 през цялата 2016 година

Какъв е бежанецът в България?

Огромно болшинство от мигрантите, които идват в Европа, са африканци, които бягат от беднотия или спор в родните си страни. Повечето напущат страни като Гвинея, Гамбия или Кот д'Ивоар и се насочат към Либия, където се надяват да преминат с лодка в Италия. Но този маршрут става все по-рисков ", сподели Елена Малено Гарсон от организацията за мигрантска помощ Caminando Fronteras. По тематиката Не сме поемали ангажимент да приемем в допълнение мигранти, успокои Борисов Над 3300 мигранти са избавени в Средиземно море
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР