Броят на кибератаките срещу руската ИТ инфраструктура нараства през последните

...
Броят на кибератаките срещу руската ИТ инфраструктура нараства през последните
Коментари Харесай

Путин обяви провал на кибератаките и санкционния режим срещу Русия

Броят на хакерските атаки против съветската ИТ инфраструктура нараства през последните години и след началото на специфична интервенция за отбрана на Донбас провокациите станаха още по-големи, само че киберагресията против Русия се провали.

Това заяви съветският президент Владимир Путин, оповестява „ Известия “.

„ Още през днешния ден можем да кажем, че киберагресията против нас, както и санкционната офанзива против Русия като цяло, се провалиха. Като цяло бяхме подготвени за тази офанзива “, сподели той на съвещание на съветския съвет за сигурност.

„ Всъщност това са дейности на държавни структури. Ние с вас знаем, че кибервойските към този момент са напълно публично част от армиите на някои страни “, акцентира съветският водач.

Държавният глава изясни, че в хода на хакерските атаки се вършат целенасочени опити за деактивиране на интернет ресурсите на сериозната инфраструктура на Русия. На първо място, под офанзива бяха медиите, финансовите институции, всеобщите публично значими портали и мрежи. Сериозни офанзиви бяха осъществени на формалните уеб сайтове на управляващите, сподели Путин.

Освен това по-често се фиксират опити за нелегално навлизане в корпоративни мрежи на водещи съветски компании.

„ В множеството случаи се употребяват следните тактики за офанзива: Достъпът до съветски интернет запаси е блокиран, информацията става недостъпна или се заменя с имитации. В същото време се употребяват най-модерните логаритми и комбинирани технологии “, сподели президентът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР