Броят на жертвите след земетресението в Тайван нарасна с още

...
Броят на жертвите след земетресението в Тайван нарасна с още
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите след земетресението в Тайван

Броят на жертвите след земетресението в Тайван набъбна с още 12 души, оповестяват Ройтерс и News.bg.

Спасителите са изправени пред опасността от нови свлачища при издирването на 18 души, които към момента са в неопределеност. Част от блокираните хора бяха изведени на безвредно място.

Спасителните екипи откриха още две тела, откакто земетресението с магнитуд 7,2 удари слабонаселения, най-вече селски окръг Хуалиен в източната част на страната.

Около 50 вторични труса раздрусаха региона през нощта, като някои от тях бяха усетени чак до Тайпе.

Спасителите оповестиха, че към 400 души, блокирани в първокласен хотел в националния парк " Тароко ", са в сигурност, а хеликоптери транспортират ранените и доставят хранителни запаси.

" Дъждът усилва рисковете от рухване на скали и свлачища,

които сега са най-големите провокации ", изясни Су Ю-минг, началник на избавителен екип.

" Тези фактори са непредвидими, което значи, че не можем да установим броя на дните, нужни за интервенциите по търсене и избавяне ", разясни той.

Пожарната работа на Тайван заяви, че две тела са открити в планините. Броят на изчезналите е 18 души, като трима от тях са чужденци с австралийско и канадско поданство.

Тайван се намира на границата сред две тектонични плочи и е предразположен на трусове. Над 100 души починаха при земетресение през 2016 година на юг, а трус с магнитуд 7,3 умъртви повече от 2000 души през 1999 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР