Броят на жертвите от потопа в Германия надхвърли 100 души.

...
Броят на жертвите от потопа в Германия надхвърли 100 души.
Коментари Харесай

Разказ от първо лице за тежките наводнения в Германия: Това е апокалипсис!

Броят на жертвите от потопа в Германия надвиши 100 души. Изчезналите, които към момента се търсят, също са стотици.

В регион в една от засеганатите провинции, където обстановката продължава да е сериозна, се наложи евакуацията на хора от домовете им късно тази нощ.

Нашата сънародничка Фани Парашкевов живее в немския град Ойскирхен, който до през вчерашния ден беше откъснат от света поради бедствието. Тя признава, че интензивните превалявания в страната са траяли повече от 24 часа, само че никой не е предполагал, че ще доведат до бедствието, описвано от локалните управляващи като " историческо ".

" Най-точната дума, с която бих описала протичащото се, е апокалипсис. Наистина градът, в който живеем, е унищожен. Голяма част от нашите другари изгубиха домовете си, комерсиалната част на града в действителност е опустошена – там няма кафета, заведения за хранене, магазини… Абсолютно всичко е опустошено ", споделя Фани.

В резултат на изобилните дъждове е съществувала заплаха язоврината стена край Ойскирхен да се скъса, а градът е останал без телекомуникации повече от ден. Нашата сънародничка обаче е на мнение, че Германия се оправя добре с изключителната обстановка.

" Усещаше се суматохата в хората, армията беше мобилизирана, от Кьолн изпратиха ужасно доста пожарникари и полиция, вижда се терзанието, страхът им. Късно нощес излезе известие от пожарната, че те не са в положение да оказват помощ на хората да отводнят техните килери и те би трябвало да се оправят сами, само че като цяло в действителност сирените не стопират ", споделя тя.

За момента Фани Парашкевов няма информация за потърпевши българи в района на Ойскирхен, като се изключи едно семейство, което към този момент е избавено.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР