Броят на жертвите на вирусното огнище в Китай нарасна до

...
Броят на жертвите на вирусното огнище в Китай нарасна до
Коментари Харесай

Новият китайски вирус продължава да взема жертви

Броят на жертвите на вирусното огнище в Китай набъбна до 25 души, като броят на доказаните случаи също скочи до над 830, заяви националната здравна комисия на страната, съобщи БГНЕС.
Съгласно здравната информация, управляващите са изследвали 1 072 пациенти за които има подозрения, че са инфектирани с ковид.
Междувременно СЗО разгласи, че новият вирус не съставлява световна заплаха - към момента. СЗО уточни, че това към този момент е проблем единствено за Китай. А там анулираха честването на китайската нова година, освен това в столицата Пекин.
Освен това, публичният превоз в китайския град Ксианинг ще бъде спрян заради епидемията. Транспортните връзки са прекратени още и в градовете Чиби, Ечжоу, Хуанган и Ухан.
В края на декември китайските управляващи оповестиха за огнище на пневмония с незнаен генезис в Ухан. Първите случаи бяха свързани с пазара на морски блага. Преди това специалистите откриват, че причинителят на болестта е нов тип ковид - 2019-nCoV.
Министерството на здравеопазването на Канада разгласи въвеждането на нови ограничения за надзор на пасажерите от китайските градове на канадските интернационалните летища в Торонто, Монреал и Ванкувър по отношение на разпространяването на новия тип пневмония в Китай. По-специално летищата към този момент осведомят посетителите от китайските градове за нуждата от информиране на митническите чиновници за вероятните прояви на грипоподобни признаци. Също по този начин към електронните въпросници, попълвани от всички идващи пасажери ще бъдат добавени въпроси по отношение на тяхното физическо положение.
Новият тип ковид към този момент е открит в други страни - Тайланд (три случая), Виетнам (два), Република Корея, Сингапур, САЩ (по един случай) и Япония (два). Подозрителни случаи се ревизират и в други страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР