Броят на жертвите на урагана Айда в Луизиана достигна 12.

...
Броят на жертвите на урагана Айда в Луизиана достигна 12.
Коментари Харесай

Жертвите на урагана Айда в Луизиана станаха 12

Броят на жертвите на урагана Айда в Луизиана доближи 12. Въпреки това той остава надалеч по-малък с този на десетките починали в североизточните щати, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Потвърдените жертви на стихията станаха 12, заяви на конференция губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс. Той предизвести, че броят им може да нарасне, защото доста хора разчитат за електричество на генератори, само че по думите на губернатора тъкмо генератори са станали причина за гибелта на четирима от 12-те починали поради обособяване на въглероден оксид. Към момента над 718 500 клиенти на енергийните снабдители в Луизиана към момента са без ток при първичен брой от 1,1 милиона души, съобщи Едуардс.

Междувременно бреговата защита на Съединени американски щати заяви, че са задействани екипи за разчистване на огромен нефтен разлив в Мексиканския залив, образувал се след прекосяването на урагана Айда, съобщи АП. Източникът на петното, което към момента се носи по водата, наподобява са намира под водната повърхнина. Мястото, където се е образувало то, се намира в зона на крайбрежни нефтени сондажи на 3 км южно от Порт Фуршон, Луизиана. Засега петното не е засегнало крайбрежието на щата.

Според представител на бреговата защита се допуска, че петното съставлява недопечен нефт, изминал от подводен водопровод на компанията " Талос Енерджи ". Представител на хюстънската компания съобщи, че тя е наела " Клийн Гълф Асошиейтс " да почисти петното, въпреки и компанията да счита, че не е отговорна за нефта във водата. " Клийн Гълф Асошиейтс " е организация с нестопанска цел, работеща с нефтодобивната промишленост. Към момента тя е оградила петното по този начин, че петролът да не се популяризира на по-голяма повърхност, и поетапно отстранява разлива, само че дотук е отстранено напълно малко количество от него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР