Броят на жертвите на силните дъждове и предизвиканите от тях

...
Броят на жертвите на силните дъждове и предизвиканите от тях
Коментари Харесай

Жертвите на наводненията в Япония нараснаха до 216 души

Броят на жертвите на мощните дъждове и провокираните от тях наводнения и свлачища в Япония доближи 216 души. Това заяви полицейското ръководство на страната.
По последни данни още няколко десетки души се водят за безследно изчезнали. Местните служби за изключителна помощ дружно с полицията и военните от Силите за самозащита не престават издирвателните и избавителни интервенции. Хиляди доброволци от цялата страна са пристигнали в западните региони на Япония, с цел да окажат помощ на потърпевшите от стихията.
В резултат на наводненията и свлачищата, които засегнаха 31 от 47 префектури, минимум 160 жилищни здания са изцяло унищожени, към 700 са получили съществени повреди, над 25 хиляди са наводнени. Почти 6000 души се намират към момента в евакуационните центрове. Ситуацията се усложни поради мощните жеги, които връхлетяха Япония през последните дни. Температурата от рано сутринта е над 30 градуса по Целзий.
Силни дъждове се изсипаха над Япония предходната седмица. Те доведоха до преливане на реките. Това е най-смъртоносното наводняване в страната от 1953 година, когато са починали 759 души и над 450 000 са останали без дом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР