Броят на жертвите на горските пожари в американския щат Калифорния

...
Броят на жертвите на горските пожари в американския щат Калифорния
Коментари Харесай

31 души са вече жертвите на огнения ад в Калифорния

Броят на жертвите на горските пожари в американския щат Калифорния се усилиха до 31 души , като повече от 200 души към момента се водят за изчезнали , оповестиха локалните управляващи, представени от международните информационни организации.

Още шестима души бяха доказани за починали в северната част на щата, където броят на жертвите доближи 29 души. С това пожарът се изравнява с най-смъртоносния горски пожар в историята на Калифорния - бедствието през 1933 година в парка Грифит в Лос Анджелис.

 Пожарът в Калифорния приближава Малибу
Пожарът в Калифорния приближава Малибу

Растат жертвите на пожарите в Калифорния

В южната част на щата пожарът е лишил живота на двама души, като е предизвикал вреди в морски курорти, в това число и Малибу.

Около 250 хиляди души са били принудени да изоставен домовете си , с цел да избегнат три огромни пожара в щата.

Със усилването на ветровете, заплашващи да разпространят пламъците, губернаторът на щата Джери Браун прикани президента Доналд Тръмп да разгласи огромно злополучие, стъпка, която ще помогне за събирането на повече федерални средства от изключителните фондове.

 Загиналите в калифорнийските пожари доближиха 25 души
Загиналите в калифорнийските пожари доближиха 25 души

Очакват се затруднения от сухи " демонски ветрове ", а Тръмп упреква неприятното ръководство на горите

Молбата идва ден откакто Тръмп заплаши да понижи финансирането за Калифорния, хвърляйки виновността за пожарите върху неприятното ръководство на горите.

Екипи за незабавно реагиране са минали през останките от над 6700 жилища и компании, унищожени в град Парадайс. Градът и околният регион понесоха главният удар от огнения пъкъл, който стартира в близката гора в четвъртък.

По време на конференция локалния шериф съобщи, че телата на петима души са били открити в техните изгорели домове, а шести човек е бил открит в автомобил. Повече от 200 души към момента се водят за изчезнали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР