Броят на гражданите от ЕС, депортирани от британското правителство след

...
Броят на гражданите от ЕС, депортирани от британското правителство след
Коментари Харесай

Великобритания депортира европейци на ред

Броят на жителите от Европейски Съюз, депортирани от английското държавно управление след гласуването в референдума за Брекзит, се е нараснал доста макар обещанията на управляващите за гарантиране на техните права. Това оповестява БНР, базирайки се на извънреден материал в "Индипендънт ".

Анализ на данни на държавното управление демонстрира, че за първите три месеца на 2017 година са осъществени 26 % повече насилствени връщания на хора, в сравнение с за същия интервал предходната година. За последните 12 месеца от Англия са депортирани към 5000 европейски жители. Анализът идва, откакто предходната седмица изтече информация, че министерството на вътрешните работи има проекти да ограничи сензитивно имиграцията от Европа след Брекзит. А през вчерашния ден някогашният министър председател Тони Блеър прикани за нови строги ограничения за възпиране на имиграцията, което да промени мнението на гласоподавателите за Брекзит и да не се стигне до излизане от Европейски Съюз.

Защитници на човешките права във Англия обявиха за "Индипендънт ", че доста от актовете на депортиране са противозаконни, а лейбъристите нарекоха данните срам за Англия, който може да направи договарянията за Брекзит по-трудни. Срещу някои от депортиранията към този момент текат каузи в английски съдилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР