Броят на европейските купувачи, готови да закупят автомобила си онлайн,

...
Броят на европейските купувачи, готови да закупят автомобила си онлайн,
Коментари Харесай

Как електромобилите променят клиентските нагласи

Броят на европейските купувачи, подготвени да закупят автомобила си онлайн, се усили значително по време на пандемията и остана на тези равнища, откакто локдаунът бе анулиран, разяснява топ управител в Гугъл.

„ Хората се научиха, че онлайн могат да купят съвсем всичко, даже автомобил. Това към този момент е устойчива тенденция”, разяснява Кристиян Рихтер, шеф в Гугъл по въпросите на автомобилната търговия.

Въпросният е виновен за автомобилните реклами на софтуерния колос и употребява данните от търсачката, както и данни за автомобилните реклами в платформите на Гугъл, с цел да очертае трендовете.

Пред Automotive News той споделя, че към 14% от покупко-продажбите за коли се вършат онлайн.

„ Въпросът е: какво е 100% онлайн покупка? Означава ли това доставка, без документи, единствено с електронен автограф върху документи? “, риторично пита той. „ Но 10 до 15 % от продажбите са доста, доста онлайн. “

По-голямата част от продажбите на коли, към 80%, са това, което Рихтер назовава „ омниканални “ покупки, където процесът смесва физически и цифрови детайли, с цел да се снабди с определения автомобил.

Различията сред тези, които избират по-дигитален развой спрямо физически път на покупката, не се разграничават коренно сред страните в Европа.

„ Скандинавските страни и Обединеното кралство са по-дигитални, а Южна Европа не толкоз, само че разликата е единствено 5 до 10%. По-важното е кой състезател може да предложи най-хубавото потребителско преживяване. В момента, в който предложите в действителност добър път за онлайн покупка, клиентите ще го създадат.”

Данните на Гугъл, показващи, че 14% от клиентите купуват автомобила си онлайн, са по-високи от потребителско изследване през 2021 година, направено от компанията за разбор на търговията на дребно ICDP. Според него 7% от купувачите купуват напълно онлайн.

Подробности по тематиката четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР