Броят на децата в Япония е намалял за 42-ра поредна

...
Броят на децата в Япония е намалял за 42-ра поредна
Коментари Харесай

Раждаемостта в Япония падна до рекордно ниски нива

Броят на децата в Япония е намалял за 42-ра поредна година и е достигнал до ново рекордно ниско равнище на фона на апелите на японския министър председател Фумио Кишида за използване на " невиждани " ограничения за повишение на раждаемостта. Това съобщи организация Киодо, като се базира на данни на японското държавно управление.

Към 1 април броят на 14-годишните или по-малките деца, в това число и на чужденците, е бил 14,35 милиона. Това е с към 300 хиляди по-малко по отношение на предходната година, демонстрират данни на японското министерство на вътрешните работи и връзките.

Миналия месец държавното управление сътвори организация за децата и фамилиите, която да управлява политиката за грижа към децата. То също по този начин обмисля да предприеме разнообразни ограничения, като да вземем за пример обезпечаване на финансови средства за семействата, отглеждащи деца, макар че към момента има подозрения дали тези начинания ще бъдат ефикасни за смяна на наклонността на ниска раждаемост.

По данни на Организация на обединените нации Япония има най-ниския коефициент измежду 36-те страни с население над 40 милиона души, като измежду тези страни са Южна Корея с 11,6 % и Италия с 12,4 %.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР