Броят на дамите, които работят в аутсорсинг индустрията у нас,

...
Броят на дамите, които работят в аутсорсинг индустрията у нас,
Коментари Харесай

Жените в българската аутсорсинг индустрия са два пъти повече от мъжете

Броят на дамите, които работят в аутсорсинг промишлеността у нас, доста надвишава този на мъжете. Оказва се, че 68% от заетите в бранша са дами, а 32% са представители на мощния пол. Това сочи изследване на Столичната общинска организация за приватизация и вложения (СОАПИ).

80 на 100 от чиновниците са с висше обучение. Делът на заетите до 34-годишна възраст в София е 38% при 33% от всички заети в столицата.

Не е изненадващо, че 80% от аутсорсинг промишлеността е позиционирана в София. През 2017 година фирмите „ Куестърс България”, „ Скейл Фокус “, „ Удуърд България “, „ Традео БГ “ и няколко други получават документ за инвестиция клас „ А” за планувани вложения на стойност близо 10 млн. лева и наемане на над 500 нови работни места в столицата.

През 2015 година междинната брутна годишна заплата на заетите в аутсорсинг бранша в София доближава 19,4 хиляди лева

Според изследване на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) през 2016 година аутсорсинг промишлеността е съдействала за образуването на 3,6% за Брутният вътрешен продукт на България. Очаква се до 2020 година оборотът да се усили на стойност 2,5 милиарда евро, или до 4,2 % като дял от стопанската система.

Индустрията е измежду водещите данъкоплатци в България - през 2016 година тя има дял от 1,5% от всички налози, платени в стопанската система. Компаниите харчат приблизително 0,9% от оперативните си доходи за налози.

Аутсорсинг промишлеността генерира 6.5% от общите разноски за заплати и съставлява 5% от всички вноски за обществено обезпечаване, платени в стопанската система през 2016 година Очаква се тези индикатори да се удвоят през идващите четири години.

Заетите в промишлеността са над 47 800 чиновници в края на 2016 година До 2020 година броят на чиновниците на цялостно работно време в аутсорсинга се чака да надвиши 62 500 души.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР