Броят на дългосрочно болните достига рекордно високо ниво от 2,6 милиона

...
Рекордът за всички времена идва, след като допълнителни 491 433
Коментари Харесай

Рекордът за всички времена идва, след като допълнителни 491 433 възрастни бяха добавени към официалния общ брой през трите месеца от май до юли, разкриха данни, публикувани във вторник.

Институтът за изследване на обществената политика (IPPR) заяви в доклад от сряда, че проблемът се е превърнал в „сериозна фискална заплаха“ за Обединеното кралство – и за здравето на хората.

Мозъчният тръст обвини дългите списъци с чакащи на NHS и други проблеми, пред които е изправена обществеността при достъпа до лечение, и каза, че реформата е спешно необходима, за да се избегнат „убийствените“ разходи, като същевременно се сложи край на второкласните грижи.

Това идва след броят на пациентите в Англия, чакащи да започнат рутинно болнично лечение, достигна рекордните 7,6 милиона.

Хората на възраст между 16 и 64 години, които не са на работа поради дългосрочно заболяване, са официално класифицирани като „икономически неактивни “, а не безработни, защото или не търсят работа, или не са в състояние да работят.

Общата икономическа неактивност - включително студенти във възрастовия диапазон и тези, които не търсят работа по други причини - се е повишила с 0,1 процентни пункта през периода до 21,1%, според официалните данни.

ONS каза, че въпреки че процентът като цяло е спадал през последните десетилетия, той се е увеличил по време на COVID и в момента все още е над нивата преди пандемията .

IPPR посочи с пръст това, което според него е влошаване на качеството на здравеопазването – и каза, че Обединеното кралство все повече „харчи повече, за да получи по-малко“.

Прочетете повече
Призив за повече помощ, за да върнем на работа милиони дългосрочно болни
Един на всеки пет възрастни в Англия ще живее с тежки заболявания до 2040 г.

„Броят на смъртните случаи, които можеше да бъде избегната с навременни здравни грижи или интервенции в областта на общественото здравеопазване, е много по-висока в Обединеното кралство, отколкото във всички други сравними европейски нации“, се казва в доклада.

„Ние оценяваме, че ако Обединеното кралство имаше избегната смъртност, в сравнение с тези в сравними европейски страни около 240 000 души по-малко биха умрели през десетилетието след 2010 г.“

Той добавя: „В траекторията след пандемията новото моделиране, поръчано за този доклад, установява, че държавните разходи за здравеопазване в Англия е на път да се повиши от 9% от БВП [брутен вътрешен продукт] до 11,2% от БВП до 2033/34 г.

„Това е много по-бързо от скоростта, с която очакваме икономиката да расте, предлага съкращения за други обществени услуги или разпределяне на здравни и социални услуги."

Мозъчният тръст каза реформи, като по-добри интегрирани услуги в кварталните "здравни центрове" и подобрения в социалните грижи, заедно с по-добро заплащане и правата на здравните работници, може да спести на данъкоплатците до £205 милиарда за едно десетилетие.

Лорд Бетел, бивш министър на здравеопазването и комисар, каза: „Болната Великобритания ни коства живота, поминъка ни и вреди на Обединеното кралство икономика."

Той добави: „Трябва да започнем да предприемаме действия за намаляване на търсенето и нуждата от здравеопазване чрез превенция."

Всеки петима ще има сериозно заболяване до 2040 г.

Даунинг стрийт призна във вторник, че са необходими подобрения в справянето с дългосрочното заболяване.

Официалният говорител на министър-председателя каза пред репортери: „Разбираме, че има още какво да се направи, за да помогнем на хората да се върнат на работа или в работната сила по-общо. „

Той добави: „Въвеждаме пакет от мерки на стойност £3,5 млрд. за премахване на бариерите пред пазара на труда, за подкрепа на хората, които биха искали да работят, включително тези с увреждания или здравословни проблеми.“

Но Никола Смит, ръководител на икономиката и правата в TUC, каза: „Това е още един пример за добавяне към каталога на правителството за икономически провали с бързо нарастваща безработица заедно с рекорден брой хора, които не могат да си намерят работа поради лошо здраве."

Правителството наскоро разкри предложения за промяна на оценките на обезщетенията за инвалидност като част от усилията за насърчаване на икономически неактивните хора да навлязат в работната сила.

Но бяха изразени опасения, че реформите биха могли да принудят хората да си намерят работа, когато не са достатъчно добре, и да ги направят по-болни.

Хана Слотър, старши икономист във Resolution Foundation, описа нарастващия брой хора, които са твърде болни, за да работят, като „тревожна тенденция“.

Тя добави: „Решаването на този проблем ще изисква повече от реформи за оценка на ползите, това ще трябва да означава повече подкрепа и за работещите.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР