Броят на безплатните тегления от банкомат с карта на същата

...
Броят на безплатните тегления от банкомат с карта на същата
Коментари Харесай

До 3 безплатни тегления от банкомат според промяна за изменение на Закона за платежните услуги

Броят на безплатните тегления от банкомат с карта на същата банка се лимитират до три. Това плануват промени в Закона за платежните услуги и платежните системи. Те са импортирани в Народното събрание, оповестява " 24 часа ".
Прочетете още
Ограничението е за потребление на т. нар. платежна сметка за съществени интервенции. Три на брой стават и преводите без такса. За изтегляне на пари от банкомат или ПОС терминала на друга банка, ще се дължи такса, както и на каса в офис на банка.

Сметката ще се обслужва гратис. По нея могат да постъпват пари от заплати, пенсии, помощи и компенсации, както и стипендии за възпитаници, студенти и докторанти. Условие за потреблението на този тип сметка е хората да нямат открита друга такава в банка, посредством която да може да се употребяват платежни услуги. Всеки ще има право единствено на една платежна сметка за съществени интервенции. Чрез нея могат да се внасят и теглят пари, както и други интервенции на територията на страната в левове.

Клиентите заявяват пред обслужващата банка типа на получените средства. При смяна на събитията би трябвало да актуализират навреме предоставената информация.

Въвеждането на въпросната сметка става по силата на евродирективата, която има за цел да обезпечи улеснен и по-безпрепятствен достъп до банково обслужване на по-уязвими консуматори.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР