Броят на бездомниците във Великобритания се е повишил с 300%

...
Броят на бездомниците във Великобритания се е повишил с 300%
Коментари Харесай

Великобритания в колапс пред бездомническата криза

Броят на бездомниците във Англия се е повишил с 300% за интервал от осем години, съгласно държавни данни, които разкриват разширяваща се рецесия заради дефицит на жилища и скок в цените на наемите. Почти 1 300 души спят всяка нощ по улиците на столицата - епицентърът на възходящия проблем, който най-сетне принуди локалните и националните управляващи да работят, когато температурите спаднаха фрапантно в града.

Смъртта измежду бездомниците е постоянно срещана - случай в края на декември в Уестминстърската метростанция завладя националните заглавия. „ Човекът беше починал от хипотермия там “, споделя Ерик Грийн, 56-годишен скитник, който всеки ден се моли пред лондонския площад „ Трафалгар‘ – на дъжд, зной или сняг. Увит в остарялото си палто, със скъсана шапка върху главата си, Грийн живее в сурови условия в продължение на две години и половина - откогато губи работата си като дърводелец, а по-късно и жилището си. Около 320 000 души сега живеят на улицата или из центровете за незабавно настаняване в цялата страна, съгласно данни на един от основните приюти в страната, „ Убежище “.

Повечето от тях са били изгонени от домовете си поради недостъпни наеми, а не поради събитие, случило се в живота им. " Например в случай че сте с доста ниски приходи и се нуждаете от обществена помощ, с цел да можете да плащате наема си. Когато наемът се повишава, става доста мъчно ", споделя Джон Спаркс, основен изпълнителен шеф на подслон „ Криза “. - „ Не се прави задоволително “ – Благотворителните организации упрекват обществената и жилищната политика на държавното управление за изостряне на казуса. " Трябва да изберем дали да влагаме в обществени домове или ще влагаме в обществената система като цяло, с цел да подкрепим хората да излязат от ситуацията на бездомници ", сподели Спаркс.

Обръщайки внимание на програмата за строги икономии, въведена вследствие на финансовата рецесия от 2008 година, държавното управление е съкратило десетки милиарди паунда за обществени стратегии. През същия интервал популацията на Лондон се е нараснало с повече от един милион души - от 7,8 на 8,8 милиона, подхранвано от високата раждаемост и интернационалната миграция. Тези трендове се отразяват в формалните статистически данни, които демонстрират годишен растеж от 38% на броя на жителите на Европейски Съюз без поданство във Англия, спящи по улиците на Лондон.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР