Броят на американските войски, ранени при ирански ракетни удари в

...
Броят на американските войски, ранени при ирански ракетни удари в
Коментари Харесай

Ранените при ирански удари в Ирак войници на САЩ станаха 64

Броят на американските войски, ранени при ирански ракетни удари в Ирак този месец, се е нараснал до 64, демонстрират нови данни, оповестени от Пентагона.
Първоначално американският президент Доналд Тръмп съобщи, че няма американци, които да са потърпевши от ракетите, изстреляни против база, в която са настанени американските бойци, на 8 януари.
По-късно демократите упрекнаха Тръмп, че се пробва да омаловажи пострадванията.
Американският личен състав е диагностициран с леки мозъчни контузии (TBI), сподели в изказване в четвъртък подполковник Томас Кембъл, представител на Пентагона.
Пентагонът съобщи в сряда, че 50 бойци са ранени при иранския удар върху базата Айн ал Асад. Сега броя се усили с още 14.
Иран стреля по иракски бази, в които са настанени американски войски, като възмездие за американска офанзива с дрон, при която беше погубен иранския военачалник Касем Сюлеймани в Багдад.
От диагностицираните с TBI, 39 военнослужещи са се върнали на дежурство, споделиха от Пентагона, до момента в който останалите са изпратени назад в  САЩ, чакат да бъдат върнати или сега се прави оценка положението им.
По време на ударите множеството от 1500 американски бойци в базата Айн ал Асад са били в бункери, откакто са получили авансово предизвестие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР