Брошури за сексуално ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между институциите.

...
Брошури за сексуално ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между институциите.
Коментари Харесай

Брошури за оргамотяване с гей двойки на тях попаднаха в училище

Брошури за полово ограмотяване на учениците провокираха скандал сред институциите. Проблемът е, че на фотография, която е приложена за заболяванията, излъчени по сексуален път, са двама млади мъже. Брошурите са издадени от здравното министерство и са публикувани от РЗИ-Ямбол. Образователното министерство обаче не разрешава да стигат до учениците.
Въпреки възбраната на просветното ведомство, брошурата стига до възпитаници на 14 и 15-годишна възраст.
Информационният флаер „ Любов без последици “ е бил предопределен за кабинети по анонимна консултация и проучване за СПИН. Материалите обаче неизвестно по какъв начин са стигнали до ученическите скамейки. Това обясни здравният министър Кирил Ананиев в Министерски съвет след ефирен репортаж от Ямбол, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Тази листовка е част от просветителната стратегия, която се финансира по линия на световния фонд на Организация на обединените нации.
В никакъв случай тази листовка не е била предопределена за учебни заведения. Министерствата на образованието и на опазването на здравето от една седмица се пробват да съберат публикуваните материали, с цел да „ не доближават до децата, които са почтени и нямат нищо общо с този проблем “, обясни Ананиев.
„ Искам да кажа, че това е една провокация, която сега проверяваме и всички отговорни лица ще бъдат осъдени “, закани се министърът.
Ананиев посочи още, че брошурите е трябвало да се съхраняват в Районните здравни инспекции. Ръководствата на 5 РЗИ-та сами са взели решение да разпространят тази листовка в учебните заведения. Това са в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР