Броени дни преди старта на новата учебна година свободните работни

...
Броени дни преди старта на новата учебна година свободните работни
Коментари Харесай

Над 110 учители търсят в Пазарджишка област

Броени дни преди старта на новата образователна година свободните работни места за преподаватели, оповестени от Регионалното ръководство по образованието в Пазарджик, надвишават 110. Търсенето на фрагменти продължава в съвсем всички общини в района, като максимален е гладът за учители в общините Пазарджик – към 60, Септември, където са оповестени 16 свободни места, и Велинград, в която се търсят над 10 преподаватели. Обявените позиции са за разнообразни специалности, а част от местата са с повърхностен норматив. Освен учители се търсят също треньори за новото спортно учебно заведение в регионалния град, психолози, ресурсни учители, логопеди, а също и непедагогически личен състав. Крайният период на огромна част от обявите е 13 септември – два дни преди началото на образователната година. Търсенето евентуално ще продължи и след първия учебен звънец, защото практиката от предишни години демонстрира, че част от местата остават незаети даже и през октомври.

Добрата вест е, че първият звънец ще зазвучи празнично във всички учебни заведения на 15 септември и в Пазарджишка област няма да се закриват образователни заведения като се изключи това в село Симеоновец (Община Септември). За него има издадена заповед на министъра, като учениците от Симеоновец се насочват към учебното заведение в Семчиново, което от 15 септември става обединено. На много места е допустимо да има маломерни паралелки, а свободните места ще се попълнят с деца, които по една или друга причина до момента не са влизали постоянно в клас, заяви Валентина Кайтазова, шеф на РУО-Пазарджик.

Сред застрашените от закриване учебни заведения в района бе ОУ „ Стефан Захариев ” в Пазарджик, само че спасяването му става идея на живот и гибел за шефа Стефан Ангелов и екипа му, които в този момент се стягат да празнуват 170-годишен празник на основаното на 26 октомври 1847 година школо. С общи старания на локалната власт и общност бяха избавени още две нарочени за затваряне учебни заведения в Пазарджишко – тези в селата Пищигово и Хаджиево.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР