Броени дни преди новата година три континента осъмнаха със стряскащ

...
Броени дни преди новата година три континента осъмнаха със стряскащ
Коментари Харесай

Западните медии с кошмарен прочит на предсказанията на Ванга!

Броени дни преди новата година три континента осъмнаха със стряскащ прочит на Ванга - че от 2016 година Европа към този момент няма да е същата, ще бъде превзета от мюсюлманите и Рим ще стане столица на новия халифат. Препечатана от таблоиди като „ Ню Йорк Поуст ” и английския „ Индипендънт ”, историята стана една от най-четените през миналата седмица.

По разпоредбите на публицистиката, до момента в който казаното в заглавието не се удостовери, информацията остава недостоверна. Когато обаче тематиката е предсказания, бъдещото няма по какъв начин да се ревизира и идва ред на тълкуванията. Теодор Михайлов от дълго време следи технологията на сензационните вести.

Дали ще назоваваме Ванга Нострадамус на Балканите, или петричката гадателка, несъмнено е едно - тя се е изразявала с описания, почтени за фантастични сюжети, в които нейните тълкуватели обаче припознават действителни лица и събития.

„ Ванга е известна с това, че след гибелта си е предрекла повече неща, в сравнение с приживе. Дори тези неща, които още не съществуват, ще видите, че Ванга ще ги е предрекла в даден момент”, съобщи Михайлов пред Нова телевизия.

Достатъчно е да се откри връзка с действителните международни проблеми – уверяваме се от оповестеното в непознатата преса. През 2016-а мюсюлманите ще завладеят Европа. Към 2025-а популацията на остарелия континент ще се стопи, а през 2043-а Европа ще е халифат със столица Рим.

Този сюжет е изведен отпред на горещите публикации, чиито създатели по този начин и не дадоха отговор на опитите ни да се свържем с тях. Те са изредили и още сюжети, които обаче са останали отвън фокуса на заглавията. Например, че през 2076 година комунизмът ще се завърне или че през 2084-а природата ще се прероди. Сензацията обаче избира да работи със страховете на хората.

Препечатките за Ванга в Америка и Европа са от австралийски уебсайт. Авторката е употребила превод от турския блог „ Истанбул, Истанбул олеле”, който пък се е позовал на съветския фетиш към Ванга още през май. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР