Броени дни преди най-натоварения месец за българския туризъм - август,

...
Броени дни преди най-натоварения месец за българския туризъм - август,
Коментари Харесай

Чакаме 2 милиона чужденци да почиват в България през август

Броени дни преди най-натоварения месец за българския туризъм - август, страната чака над 2 милиона задгранични визити. Почти три милиона българи също са възнамерявали почивките си в страната и чужбина за този месец. Това разяснява за Българска телеграфна агенция Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма.

Дъждовното лято не е причина за отвод на туристите да почиват в страната, като огромна част от задграничните туристи са създали резервациите си за отмора у нас преди няколко месеца и по тази причина има цялостно осъществяване на стратегиите на проведените посещаване в България.

Това се отнася и за пътуващите българи и съвсем никой не трансформира настройките си и резервациите, които е направил за август. Лошото време не се приема като нещо, което да спре почивката, добави специалистът.

За съветските туристи, избрали да почиват у нас, Драганов подсети, че това е много динамичен пазар, който се базира в огромна си част на авансово купените парцели в страна. Интересът на техните притежатели в Русия е да осъществят допустимо най-високата им запълняемост. По тази причина съвсем по цялото Черноморие, в места където има скупчване на такива парцели - към Слънчев бряг и Поморие, те са съвсем напълно заети и това ще е трайна наклонност и за август.

Има обаче прочут спад при проведените пътувания на съветски жители - с към 15 %, разяснява Румен Драганов. Сред аргументите за тази наклонност той посочи възвръщането на интереса на съветските туристи към почивките в Турция, Египет и Тунис, които оферират извънредно допустими предложения и безвизово посещаване. Втората причина е обвързвана с намаляването на приходите на руснаците, поради измененията в цените на горивата. Сега, с покачването на тези цени, прекомерно евентуално е през август съветските жители да се върнат назад към България, разяснява специалистът.

Този август не се чака да има изненади в визитите на туристи в България от други пазари отвън обичайните. Освен това пазари като Израел и Иран не се отразяват значително в общия туристопоток към страната ни през този месец.

Българските туристи не се разколебават нито от проливните дъждове, провокирали проблеми при започване на месеца в Гърция, нито от опустошителните пожари край гръцката столица, разяснява специалистът и подсети, че цялата територия на Гърция съставлява интерес за българските летовници. Важно е постоянно да се съобразяваме с естествените дадености за тази страна, като август е един от извънредно горещите месеци, по тази причина би трябвало да се вслушваме в препоръките на локалните управляващи в Гърция и на българското външно министерство, добави Драганов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР