Броени дни преди най-големия спортен форум за спортисти с увреден

...
Броени дни преди най-големия спортен форум за спортисти с увреден
Коментари Харесай

Елена Узунова тръгва с амбиции за злато на Олимпиадата за глухи

Броени дни преди най-големия състезателен конгрес за спортисти с повреден слух – Олимпийските игри, огромната вяра за България Елена Узунова тренира два пъти дневно, с цел да сбъдне следващата си фантазия, а точно спечелването на златния орден. 25 –годишната състезателка ще показва страната ни в дисциплината мятане на копие на Игрите в Самсун (Турция), които стартират на 18 юли. Елена към този момент стана първа на Европейското състезание в Полша преди две години и международна шампионка в Стара Загора през 2016-а. Българката държи и върха в бранша – 48.95 метра.

“Амбицията ми е да се кача на най-високото ходило в Турция. За това упражнявам ежедневно с моя персонален ментор Иван Стойков. Конкуренцията в никакъв случай не ме е плашела, в противен случай, дава ми тласък, с цел да направя по-добри резултати. Знам, че всички мои съпернички се приготвят доста съществено и всяка желае да е номер едно, само че ще дам всичко от себе си, с цел да се чуе българският химн след края на нашето състезание”, показа Елена Узунова.


Нейният треньор Иван Стойков беше безапелационен, че макар проблемите в рамото Елена ще бъде на 100% за 26 юли, когато по стратегия е хвърлянето на копие на Игрите за глухи.

“Подготовката не протича по този начин, както желая. Проблемът е в интервенцията на рамото, която направихме през януари и към момента не е подготвена да хвърля оптимално. Бих споделил, че в оставащото време до надпреварата би трябвало да преминем през няколко етапи на спортната форма, само че ще го създадем в името на България. На подготовка копието е на 41-42 метра, само че може и повече.

Страхувам се да не създадем някоя неверна стъпка и това да обърка тотално проектите ни за представянето на Елена в Самсун. Правим рехабилитации всекидневно и заради тази причина упражняваме единствено в София, само че изискванията в НСА са чудесни и това е задоволително на този стадий. Конкуренцията и при спортистите с повреден слух е сериозна. Има две състезателки от Русия, Тайпе, Китай, които вършат близки резултати до 47-48 метра, само че се надявам да имаме и малко шанс, с цел да повторим неповторимите 48.95 метра, които към този момент направихме. Последните две седмици преди Олимпиадата ще бъдем на Спортпалас на Златни пясъци, където към този момент тренировките ще бъдат много интензивни и натоварени”, съобщи Иван Стойков- персонален треньор на Елена Узунова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР