Броени дни преди един от най-големите християнски празници - Великден,

...
Броени дни преди един от най-големите християнски празници - Великден,
Коментари Харесай

Ето какво трябва да направите с първото боядисано яйце: За здраве, късмет и берекет

Броени дни преди един от най-големите християнски празници - Великден, взехме решение да споделим с вас най-популярните поверия, свързани с първото боядисано яйце. Знаете, че то би трябвало наложително да бъде алено, нали?

Червено като кръвта на Исус. С него се " мажат " бузките на децата - леко се допира яйцето до челото и бузките, придвижванията са все едно се рисува кръст - за здраве и шанс.

След това първото яйце се слага пред иконата вкъщи, където остава до идната година. Аз персонално го запазвам в хладилника, тъй като ме е боязън, че може да се скапе и да замирише.



Старите хора са вярвали, че това първо алено яйце има невероятни сили и сила, пази дома от заболявания и ще донесе шанс на жителите му.

На идната година - когато боядисате първото яйце, то заема мястото на миналогодишното. По остарялото се гадае каква е била миналата година и каква следва. Ако яйцето се е запазило крепко, чака ви добра и щастлива година.

Изгнилото и почерняло от вътрешната страна яйце пък се счита за неприятна прокоба.



Вярва се, че в случай че черупката на яйцето е леко пукната, значи в дома са влизали недоброжелатели. Ако пък жълтъкът му е пресъхнал и го чувате при разлюляване на яйцето, значи то е попило заболявания и несгоди от вкъщи и по този начин е предпазило цялото семейство.



След това яйцето се хвърля в течаща вода, река, поточе, или се заравя в градината.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР