Броени дни остават до старта на кинофестивала София филм фест

...
Броени дни остават до старта на кинофестивала София филм фест
Коментари Харесай

„Януари“ по Радичков и „Спенсър“ за Лейди Даяна на СФФ в Пловдив

Броени дни остават до старта на кинофестивала София филм фест в Пловдив. Откриването е в четвъртк, 17.03 от 18.30 часа с кино лентата на Сърджан Драгоевич „ Небеса “ . Сръбският режисьор, прочут на публиката с „ Парад “, персонално ще показа кино лентата си в LUCKY Дом на киното.

Част от 17-ия София филм фест в Пловдив е и интернационалната премиера на „ Януари “ – дебютният игрален филм на майстора-документалист Андрей Паунов. Той е въодушевен от едноименната пиеса на Йордан Радичков. Под умелата постановка на Паунов, превъзходните артисти Самуел Финци, Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Леонид Йовчев и Малин Кръстев се включват в разказването на история, изпълнена с загадъчност. „ Януари “ можем да гледаме в петък, 18 март, от 18:30 часа.

Дългочакано заглавие „ Спенсър “ ще можем да гледаме в последния ден на фестивала – на 27 март от 18 часа.  Филмът споделя за принцеса Даяна, като нейната роля ще изиграе Кристен Стюарт, която е с номинация за „ Оскар “ за основна женска роля.

Още един сръбски посетител идва в Пловдив в края на тази седмица – Радивое Андрич, който е добре прочут на българските фенове с шлагерите „ Когато порасна, ще стана Кенгуру “ и „ Светкавици “, ще показа персонално своя най-нов филм „ Как се научих да хвърча? “ в Пловдив на 19 март, събота от 12 часа. Проектът е основан по награждавания разказ на известната детска писателка Ясминка Петрович и бе показан в развиване на София Мийтингс 2018. „ Как се научих да хвърча? “ е взаимна продукция сред Сърбия, Хърватия, България и Словакия. Филмът споделя фамилна история през погледа на една тийнейджърка.

Носителят на огромната премия за най-хубав филм „ Кристален глобус “ в Карлови Вари 2021 „ Докато мога да ходя “ („ As Far As I Can Walk “) на сръбския режисьор Стефан Арсениевич е актуален прочит на обичаен феодален епос, в който африкански мигранти играят в функциите на сръбски национални герои. Във кино лентата  участват и българските артисти Башар Рахал и Стефан Денолюбов. Филмът ще гледаме на 27 март от 20:30 часа.

 „ Брайтън 4 “ е третият пълнометражен игрален филм на Леван Когуашвили след „ Улични дни “ и интернационалния фестивален шлагер „ Срещи на сляпо “ с над 20 награди от фестивали по целия свят, 3 от които на София Филм Фест. „ Брайтън 4 “ ще бъде показан в Пловдив персонално от неговия създател Леван Когуашвили и продуцента Стефан Китанов. Прожекцията е на 21 март от 18:30 часа.

Билетите за фестивала се продават на касата на LUCKY Дом на киното – всеки работен ден след 16 часа и в почивните дни след 10:30 на цена от 8 лв., с понижение – 6 лв. за учащи и пенсионери и карта за 5 прожекции за 35 лв..
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР