Броени дни ни делят от старта на тазгодишното и общо

...
Броени дни ни делят от старта на тазгодишното и общо
Коментари Харесай

Eдно от най-трудните състезания в света

Броени дни ни разделят от старта на тазгодишното и общо девето издание на Red Bull X-Alps. Счита се, че конкуренцията е една от най-трудните в света, защото провокира участниците в нея да преодолеят повече от 1000 км терен само пешком и благодарение на парапланер.

На 16 юни 32 спортисти от 20 разнообразни страни ще започват, с цел да премерят сили със себе си 1138-километровото трасе от Залцбург до Монако. То ще ги води по алпийски терен на територията на 6 разнообразни страни.

Общо 13 ще бъдат спирките, където състезателите наложително ще би трябвало да се записват, с цел да могат да продължат към идващия стадий на конкуренцията. На всеки 48 часа ще отпада по един спортист - този, който към съответния миг е финален в класирането.

Участниците в Red Bull X-Alps би трябвало да имат необятен набор от качества, чрез които да не престават напред. Наред с отличната физическа подготовка, те ще имат потребност и от положително психическо положение, което да им помогне да бъдат рационални при вземането на решения и съставянето на тактики за идващите стадии от предизвикването.

17 от всички 32 състезатели към този момент са сблъсквали със същността на конкуренцията, като 1 от тях е първенецът от предходната година – Кригел Маурер, който ще се опита да отбрани купата си и през 2019. Останалите 15 участници ще се изправят пред провокациите на Red Bull X-Apls за първи път.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР