Броени дни ни делят от най-вълшебното време на годината -

...
Броени дни ни делят от най-вълшебното време на годината -
Коментари Харесай

Чували ли сте за коледните елхи, които убиват?

Броени дни ни разделят от най-вълшебното време на годината - Коледните и новогодишни празници. Навсякъде към нас към този момент витае празничен дух, а от ден на ден здания и улици блестят в най-различни светлини и украси, написа Zdrave.to.

В цялата тази еуфория човек не помни за студа, за настинката и грипа и мисли единствено за фамилията, приятелите си, дарове и хубави страсти.

Оказва се обаче, че наред с всички тези приказни неща, ни дебне и една огромна опасност, която идва от признака на тези празници - коледната елха.Малцина са чували за синдрома на коледната елха, само че той може даже да бъде животозастрашаващ. Това мнение изрича алерго-имунологът Кара Уада от щатския университет в Охайо.

Причината е, че съгласно нея има над 50 разнообразни типа плесени по дърветата. Някои от тях са алергени. Те могат да предизвикат реакция под формата на кашлица, хрипове, хрема, дерматит и проблеми с дишането.

Дървото може да отдели и раздразняващ сок, който предизвиква сериозен обрив. Като главен алерген Уада характеризира прашецът от коледната елха.

Синдромът на коледното дърво е комплекс от алергични реакции, породени от сок, мухъл и прашец от новогодишните иглолистни дървета. Характерните признаци се следят след слагането на " жива " коледна елха в дома.

Според лекарите алергиите могат да доведат до затруднения при развиването на пневмония. Експертите споделят, че това се дължи на разпространяването на гъбични спори. То поразява към 70% от елхите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР