Броени часове след като севернокорейският лидер Ким Чен-ун направи снощи

...
Броени часове след като севернокорейският лидер Ким Чен-ун направи снощи
Коментари Харесай

Медиите в Пхенян с необичайно бързи репортажи от Сингапур

Броени часове откакто севернокорейският водач Ким Чен-ун направи нощес изненадваща опознавателна вечерна обиколка из Сингапур, вестникът на властта в Пхенян - " Нодон синмун " - запълни тази заран първата си страница с 14 извънредни фотоси на вожда, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На тях се вижда по какъв начин Ким се разхожда и беседва с публични лица от града страна в тропическа градина пред преливащ шадраван. Публикуват се и красиви изгледи от Сингапур. Цитират се думите на водача, че " Сингапур е чист и хубав ", усещанията му от стилната архитектура и че би трябвало да се употребяват положителните достижения и опит на Сингапур " в разнообразни сфери ".

Подобна бърза реакция на вестника и на другите държавни медии е необикновена в страна, където събитията постоянно се оповестяват с най-малко един ден забавяне. Така бе да вземем за пример след неотдавнашното посещаване на Ким Чен-ун в Китай. Непринуденият звук на репортажа също е в контрастност с по-формалния метод, по който севернокорейските медии нормално отразяват публични визити, отбелязва Ройтерс.

Това наподобява отразява засилената убеденост измежду севернокорейския политически хайлайф, че изолираната страна в действителност към този момент е призната на интернационалната сцена. Сингапур е най-далечното място, до което се знае, че Ким е пътувал, откакто пристигна на власт през 2011 година, а това е и първа среща сред американски президент и севернокорейски водач.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР