Броени часове остават преди да разберем дали световният номер 1

...
Броени часове остават преди да разберем дали световният номер 1
Коментари Харесай

На живо от Белград преди решението за Джокович


Броени часове остават преди да разберем дали международният номер 1 в тениса Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия малко преди началото на Australian Open.

В Белград, където са специфичните ни пратеници Димитър Тасев и операторът Явор Владимиров, тръпнат в очакване на съдбоносното решение. То ще бъде взето от федералния съд в Австралия, разглеждащ обажалването на Джокович против анулираната му виза. Лидерът в международната класация е пред депортация за повторно.



Решението ще даде отговор дали сърбинът ще може да се бори за десета купа от Australian Open. Турнирът започва в понеделник (17 януари), а при триумф Джокович може да се трансформира в първия тенисист с рекордни 21 купи от Големия шлем.

При идването на сърбина в Австралия, той се възползва от обстоятелството, че е получил здравно изключение и не е имунизиран. Първоначално граничните управляващи не признаха това пояснение и анулираха визата му, която съдът възвърне в понеделник (10 януари).



Няколко дни по-късно министърът по емиграционните въпроси на Австралия Алекс Хоук се възползва от правото си еднолично да анулира визата на тенисиста. Джокович предстоящо апелира и в този момент чака ново решение, което ще е извънредно.

На последната среща със съда стана ясно, че Ноле е влезнал в страната с постоянни документи, а главните претекстове на министър Хоук са, че с държанието си той въздейства на процеса на имунизация в страната и по този метод може да натовари здравната система.

Подробности по тематиката очаквайте в централната ни спортна емисия, както и тук - на btvnovinite.bg!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР