Броени часове остават до официалното обявяване на имената на участниците

...
Броени часове остават до официалното обявяване на имената на участниците
Коментари Харесай

Световният тенис елит се събира в Албена

Броени часове остават до формалното оповестяване на имената на участниците в шампионата „ Албена къп “ от календара на Тенис Европа до 14 години от най-високата първа категория, на който страната ни за първи път ще има привилегията да семейства. Организаторите оповестяват, че поръчка са подали топ тенисисти от 37 страни от три контитента. Желание да играят на кортовете в черноморския ни курорт са декларирали 164 девойки и 145 момчета.

7 от момчетата са в ТОП 10 във краткотрайното класиране на международната класация. При девойките Катерина Димитрова е декларирана под №3 в схемата. Поне 27 тенисисти от страната ни – тези, които са на първо време в международната и националната ни класация, имат действителна опция да играят непосредствено в главната скица, която ще бъде от по 64 състезатели. Броят на родните ни гении, които непосредствено ще играят в главната скица е безспорен връх за брой българи в тази фаза на шампионат от Категория 1.

Това става допустимо с помощта на семейството на страната ни. Останалите състезатели ще би трябвало да минат през ситото на квалификациите, в случай че желаят да спорят за неповторимите награди – златни рози за всички финалисти на сингъл и двойки. На 21 май ще бъдат оповестени уайлд картите, осведомят още уредниците.

Турнирът е огромна реклама за България, а провеждането на проявата на 14 от 19-те тенис корта във ваканционното ни населено място Албена ще покаже на международния хайлайф опциите на страната ни да семейства на състезателен конгрес от най-високо равнище. Топ тенисистите на планетата, които идващите години ще преследват огромните триумфи на " Ролан Гарос ", " Уимбълдън ", Аustralian Open и US Оpen, ще дойдат със своите треньорски щабове. Надпреварата се осъществя с поддръжката на Българската федерация по тенис, Албена АД, Смайл ивентс, Стантекс, Магията на Българската роза, Исторически парк АД и други

Квалификациите на шампионата ще са на 26 и 27 май, а от 28 май до 1 юни - в това число, са срещите от главната скица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР