Броени часове остават до началото на официалното гласуване на междинните

...
Броени часове остават до началото на официалното гласуване на междинните
Коментари Харесай

Часове до официалното гласуване на междинните избори за Конгрес в САЩ

Броени часове остават до началото на формалното гласоподаване на междинните избори за Конгрес в Съединени американски щати. И последните допитвания сочат, че демократите евентуално ще си върнат контрола в долната камара, а републиканците ще запазят болшинство в Сената. Губернатори се избират в 36 щата. Повече от 34 млн. души към този момент са упражнили правото си на глас.

 © Българска телеграфна агенция
Най-важните избори в живота ни - евентуално това е единственото нещо, за което някогашният и актуалният президенти на Съединени американски щати - Барак Обама и Доналд Тръмп, са единомислещи. През последните дни двамата интензивно вземат участие в акцията за междинните избори, които се считат за избор на доверие за Тръмп. Имиграцията, законодателството за владение на оръжие и стопанската система се оказаха главните тематики в предизборната акция.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: " Тези избори ще решат дали ще надградим този необикновен триумф, който създадохме. Видяхте ли данните в петък? Видяхте ли? Или ще оставим радикалните Демократи с голям чук да разрушат стопанската система и бъдещето ни? Икономиката на Америка е най-хубава в историята ни. Това може да бъде изгубено доста бързо. И с цел да не се случи - би трябвало да гласувате! " Барак Обама, президент на Съединени американски щати: " Когато чуя републиканците да се хвалят " вижте какъв брой добре е стопанската система! "... Къде мислите, че стартира всичко? Някой трябваше да разчисти. Това направи прогресивният дневен ред! "
Според проучване на Галъп обаче, за гласоподавателите най-важно се оказва здравното обезпечаване. Въпреки напъните на републикнаците, здравното законодателството, известно като ОбамаКеър, към момента работи. Очаква се американците да санкционират ръководещата партия за това. Още преди да са останали в предишното, междините избори към този момент пишат история. Очаква се голяма изборна интензивност - нехарактерна за този тип избор.

В Тексас да вземем за пример, правото си на ранно гласоподаване са упражнили повече от всички дали своят вот на изборите през 2014. Мобилизацията на младежкия и латино вота е основна. Рекорден брой дами се борят за места в Конгреса и за губернаторски постове. Големи компании оферират на чиновниците си свободно платено време, с цел да гласоподават. Политиката не подмина нито една сфера на живота, даже Холивуд.

Хю Джакман, артист: " Това, което се случва в Америка се отразява в целия свят. Изключително ми харесва, че има настройка да се гласоподава! " Росарио Доусън, актриса: " И няма никакво значение коя страна на монетата желаете да ви съставлява. Елате да седнем на една маса и да поговорим. Участвайте, не стойте безучастни. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР