Броени часове ни делят от старта на . Първенството на

...
Броени часове ни делят от старта на . Първенството на
Коментари Харесай

Купа на Африка: 12 футболисти, чиито изяви не бива да пропускате!

Броени часове ни разделят от старта на . Първенството на южния континент стартира в утрешния 9 януари и ще завърши на 6 февруари. 24 страни, разграничени в шест групи по четири тима, ще дефинират новия притежател на трофея. В последното издание на конкуренцията Рияд Марез и Алжир завоюваха финала, побеждавайки Сенегал с 1:0.
Ви показва , които ще си заслужават Вашето внимание!
1. Садио Мане - Сенегал (Ливърпул)
Мане е основен състезател в атомната офанзива на мърсисайдци и е един от най-хубавите нападатели в света. Като капитан на Сенегал, от него се чака доста, откакто тимът загуби финала през 2019 година и към момента чака първия си трофей от този шампионат.

2. Франк Кеси - Кот д`Ивоар (Милан)
Мощният физически Кеси е стопанин освен в халфовата линия на Кот д`Ивоар, само че и в тази на Милан. Той играе в Италия от 2017 година насам, натрупал е доста опит и със своето самообладание и визия на терена, би могъл да изведе сънародниците си до върха.

3. Едмонд Тапсоба - Буркина Фасо (Байер Леверкузен)
Въпреки че в продължение на няколко месеца лекуваше травма, Тапсоба е едно от най-желаните имена на бранител на трансферния пазар. 22-годишният футболист мечтае да изведе своята страна до нов край (след този през 2013 г.), който този път да бъде извоюван, а с това и да увеличи съществено цената си.

4. Камалдин Сюлеймани - Гана (Рен)
Подобно на Тапсоба, 19-годишният Сюлемайни също е в полезрението на редица огромни клубове в Европа. Крилото е известно със своята експедитивност и креативност и сигурно ще бъде основна фигура в състава на Гана.
5. Ерик Максим Чупо-Мотинг - Камерун (Байерн Мюнхен)
Макар че не играе постоянно за баварците, 32-годишният нападател ще бъде един от най-опитните играчи на шампионата, който е потвърдил, че има голов усет. Интересен факт е, че Чупо-Мотинг е роден в Германия и има мачове за младежкия народен тим, само че в последна сметка избира родината на татко си.

6. Себастиан Алер - Кот д`Ивоар (Аякс)
На 27 години Алер прави страховит сезон в нидерландския гранд, изключително в Шампионска лига, и от него да се чака да бъде измежду голмайсторите на шампионата. Нападателят е роден във Франция и стартира да играе за Кот д`Ивоар през 2020 година.

7. Едуард Менди - Сенегал (Челси)
Бързо след идването си на Острова (2020 г.) някогашният пазач на Рен потвърди, че няма по-добър от него на " Стамфорд Бридж " и се трансформира в титулярен избор под рамката на вратата. Менди и Садио Мане - това са фигурите, на които цялостен Сенегал залага най-големи очаквания!

8. Рияд Марез - Алжир (Манчестър Сити)
Капитанът на защитаващия купата си от 2019 година тим е в зашеметяваща форма под управлението на Пеп Гуардиола - 13 гола и 5 асистенции в 25 мача от началото на сезон 2021/22. Алжир мечтае още веднъж да види Марез загърнат със знамето...

9. Карл Токо Екамби - Камерун (Лион)
Едно нашумяло име в Камерун - 29-годишният нападател вкара гола, с който страната се класира на плейоф за Световното състезание в Катар. С 11 гола в 23 мача през сезона, футболистът на Лион е в съвършената форма за такава сцена.

10. Мохамед Салах - Египет (Ливърпул)
Каквото и да кажем за него ще бъде малко! Салах приключи на седмо място за " Златната топка ", само че съгласно мнозина трябваше да бъде по-напред в класирането. Милиони в Египет боготворят левичаря, който къса мрежите във Висшата лига и ще стискат палци да им донесе осма Купа на Африка.

11. Амаду Айдара - Мали (РБ Лайпциг)
Макар и Мали да е апетитен за един от новобранците, играта на Айдара ще бъде забавна за гледане. Купата на африканските народи може да се окаже трамплин за 23-годишния полузащитник, който е корав титуляр в Република България Лайпциг и към този момент понатрупа опит на равнище `Шампионска лига`.

12. Ислам Слимани - Алжир (Лион)
Слимани не играе постоянно за френския си тим, само че за сметка на това в Алжир няма еднакъв - няма футболист, който да е вкарал повече голове от него за националния тим (38). Старши треньорът Джамел Белмади е наясно, че 33-годишният таран ще води офанзивата му и няма да е изненада, в случай че станем очевидци на доста комбинации сред него и Рияд Марез.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР