British Journal of Hematology отбелязва, че възпаление може да доведе

...
British Journal of Hematology отбелязва, че възпаление може да доведе
Коментари Харесай

Ето кои са храните, причиняващи кръвни съсиреци


British Journal of Hematology отбелязва, че инфектиране може да докара до кръвни съсиреци и съсирване на кръвта. Ето за какво е по-добре да не ядете прекалено много храни, които предизвикват възпаления в тялото.

Научно потвърдено е, че съсирването на кръвта може да възникне заради възпалителни процеси в тялото. Въпреки че през днешния ден възпалителният развой като подобен не е изцяло свестен.

Известно е също, че заради недохранване поражда метаболитна дисфункция (инсулинова резистентност), след което се развива затлъстяване.

Както отбелязва доктор Ариуш Мозафариан, декан на учебното заведение по диететика и хранителна тактика Джералд и Дороти Фридман към университета Тъфтс, най-добре избягвайте храни с високо наличие на нишесте, сол и захар.

Най-вредните храни в човешката диета са газираните питиета и сладкишите. Ако ви се яде сладко, най-добре вместо това яжте черен шоколад, ядки с мед, плодове или различен хранителен артикул, който има хранителна стойност, споделя специалистът.

Тъй като содата съдържа доста захар, това води до нарушавания на процеса на съсирване на кръвта. Поради високото равнище на захар в кръвта освен се образуват нови кръвни съсиреци, само че и старите не се разтварят, написа zdrave.to.

В допълнение, сладкишите са артикули, които способстват за несъразмерното струпване на плаки в съдовете. Когато тези плаки се възпалят, те могат да се спукат и да доведат до образуването на кръвен съсирек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР