British Growth Fund (BGF) инвестира 2 млн. британски паунда в

...
British Growth Fund (BGF) инвестира 2 млн. британски паунда в
Коментари Харесай

British Growth Fund инвестира 2 млн. британски паунда в HeleCloud

British Growth Fund (BGF) влага 2 млн. английски паунда в HeleCloud, с цел да форсира растежа на компанията.

BGF е измежду най-активните вложители в дребния и междинния бизнес в света с 2,5 милиарда английски паунда, ориентирани към поддръжка на бързия и постоянен напредък във всички браншове. Фондът е подсилен от водещи банки като Barclays, HSBC, Lloyds, RBS и Standard Chartered.

Само за две години от основаването си HeleCloud реализира бърз и постоянен напредък, работи по планове за интернационалните корпорации като Viber, NEX Group и Zopa, а в компанията работят над 50 експерти.

HeleCloud съчетава търсенето на умения в облачните услуги, опит на английския пазар и по-широки европейски пазари с гения и техническата експертиза на специалистите в България.

„ Инвестицията на BGF играе основна роля в процеса по разширението на бизнеса ни, като чакаме с неспокойствие да работим в тясно съдействие с тях, до момента в който продължаваме да растем. Световната наклонност е от ден на ден и повече организации, ангажирани със сигурността в контролираните браншове, да преминат към обществения облак. Радваме се да предложим качествена услуга, която дава отговор на комплицираните условия на тези организации “, споделя Добромир Тодоров, основен изпълнителен шеф на HeleCloud.

Финансирането ще подкрепи разширението на портфолиото от услугите на компанията, разширението на наличието в други европейски територии и създаването на нови облачни функционалности.

Инвестицията в HeleCloud бе водена от Алекс Снодграс, Джак Тийсдейл и Тим Реа от офиса на BGF в Рийдинг, Англия.

Алекс Снодграс, който ще се причисли към борда на HeleCloud, разяснява:

„ Способността да се препроектира комплицирана ИТ инфраструктура, която да работи на обществени облачни платформи в контролирана среда с високо равнище на сигурност, е необичайност. HeleCloud има впечатляващо портфолио от бъдещи планове и висококвалифициран мениджърски екип. Пазарът за този вид профилирани съвещания в региона на облачните услуги се разраства бързо и ние сме щастливи да ги подкрепим на този доста значим стадий от техния път “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР