Британското военно разузнаване в ежедневния си доклад обсъжда морала на

...
Британското военно разузнаване в ежедневния си доклад обсъжда морала на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Нисък боен дух и дисциплинарни наказания в руската армия, които Кремъл компенсира с численост

Британското военно разузнаване в ежедневния си отчет разисква морала на съветските войски в Украйна, оповестява съветската редакция на Би Би Си.

Високият % на изправените пред съда демонстрира неприятното положение на морала в съветската войска и нежеланието на някои нейни бойци да се бият. Отказите приказват за незадоволителна подготовка, мотивация, както и за обстановка на нараснал стрес, в която се намират съветските войски по цялата фронтова линия, считат от разузнаването.

На 25 август 2023 година двама съветски военнослужещи бяха наказани на минимум две години затвор от боен съд за отвод да изпълнят заповеди да се върнат на фронта в Украйна (както се показва Министерството на защитата на Обединеното кралство; не е ясно кой съответен случай се споменава).

На 18 юли 2023 година " Медиазона " (обявена за " задграничен сътрудник " в Русия) писа, че съвсем 100 военни биват наказани всяка седмица в Русия за отвод да водят война. Ако тази наклонност се резервира, тогава за година те ще бъдат към 5200.

Въпреки че някои военни отхвърлят да се бият и процентът на отпадналите заради бойни загуби също остава висок, Русия е доста евентуално да компенсира, като изпрати огромна маса от неприятно подготвени бойци на фронтовата линия.
След частичната готовност през септември 2022 година Русия приспособява метода си към войната, като разположи огромен брой хора както в нахлуване, по този начин и в защита, написа news.bg.

През първите месеци на пълномащабната инвазия в Украйна, съгласно английското разузнаване, доста съветски командири не са обръщали задоволително внимание на дисциплината. Ситуацията почнала да се трансформира през есента на предходната година, когато се появиха няколко " драконовски " начинания, предопределени да покачат равнището на дисциплинираност във войските, участващи в нахлуването в Украйна. Тази наклонност се ускори след оглавяването на обединеното командване от началника на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР