Британското правителство заяви, че от днес намалява самоизолацията заради коронавирус

...
Британското правителство заяви, че от днес намалява самоизолацията заради коронавирус
Коментари Харесай

Британското правителство съкрати срока на самоизолация заради Covid-19 от 10 на 7 дни

Британското държавно управление съобщи, че от през днешния ден понижава самоизолирането поради ковид от 10 на 7 дни за хората в Англия, които дадат негативен резултат на бърз тест два следващи дни, съобщи Ройтерс

С бързото разпространяване на новия коронавирусен вид Oмикрон във Англия и рекордните равнища на случаите през последната седмица доста от икономическите браншове изпитват дефицит на личен състав. Това се отнася и за лечебните заведения, които предизвестиха за вероятен риск за здравето на пациентите.

Британската Агенция за здравна сигурност съобщи, че нейният разбор допуска, че седемдневен интервал на изолираност дружно с два негативни резултата от бързи проби имат съвсем същия предпазен резултат като 10-дневен интервал на изолираност без тестване.

" Искаме да понижим разстройствата във всекидневната работа на хората ", сподели министърът на опазването на здравето Саджид Джавид.

Бързите проби, които се дават гратис от английската Национална здравна работа, може да бъдат прилагани независимо вкъщи и дават резултат за 15 до 30 минути.

На тези, които дадат негативен резултат на шестия и седмия ден от интервала на самоизолиране, като тестванията се вършат в период от 24 часа, към този момент няма да се постанова да се изолират в продължение на 10 дни, съобщи държавното управление.

Агенцията за здравна сигурност сподели, че " настоятелно предлага " на тези, които изоставят своята самоизолация след седем дни, да лимитират контактите с други хора в препълнени или едва проветриви пространства, да работят от у дома и да сведат до най-малко контактите с най-уязвимите хора. " Новият метод отразява най-новите данни за това какъв брой дълго инфектираните не престават да предават вируса и поддържа главните публични услуги и веригите за доставки през зимата, като в същото време лимитира разпространението на вируса ", съобщи организацията.

Понастоящем в английски лечебни заведения са настанени 129 души с Омикрон. Досега са умряли 14 инфектирани с новия вид на ковид, сочат данни на държавното управление.

Вчера английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че няма да вкарва нови ограничавания в Англия преди Коледа, само че обстановката остава извънредно сложна и може да се наложи държавното управление да работи по-късно.

По-нататъшните рестрикциите ще зависят от статистическите данни за коронавирусната зараза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР