Британското правителство се стреми да спре обжалването на депортацията на

...
Британското правителство се стреми да спре обжалването на депортацията на
Коментари Харесай

Великобритания обмисля забрана за обжалване на депортациите на мигранти

Британското държавно управление се стреми да спре обжалването на депортацията на имигрантите, които доближават до Англия, прекосявайки Ламанша с дребни лодки, оповестява вестник " Таймс ", представен от Анадолската организация.

Британският всекидневник показва, че Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство работи по два разновидността за справяне с казуса с противозаконната миграция: или да забрани на тези, които претендират за леговище, или да им разреши да апелират единствено откакто са били депортирани.

Говорител на Министерството на вътрешните работи съобщи, че " неприемливият брой хора ", които рискуват живота си, прекосявайки Ламанша с дребни лодки, слага " невиждано напрежение " върху системата за даване на леговище в страната.

" Нашият приоритет е да спрем това и да предотвратим противозаконното прекосяване, а новото ни оперативно командване за дребни лодки, подсилено от стотици спомагателни чиновници, работи интензивно, с цел да унищожи бизнес модела на трафикантите на хора ", добави представителят.

Според формалните данни през 2022 година рекордните 45 756 мигранти са прекосили Ламанша до Обединеното кралство.

Освен че подписа съглашение с Франция за битка с контрабандата на хора в Ламанша, през април предходната година Обединеното кралство разкри и противоречив проект за депортиране на търсещите леговище в Руанда, където молбите им ще бъдат обработени. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР