Британското правителство съобщи, че е издало 25 500 визи за

...
Британското правителство съобщи, че е издало 25 500 визи за
Коментари Харесай

Великобритания е издала 25 500 визи за украински бежанци на фона на милиони бягащи от войната

Британското държавно управление заяви, че е издало 25 500 визи за украинци по схеми за банкет на бежанци след съветската инвазия в Украйна предишния месец, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3505
По данни на вътрешното министерство 22 800 визи са издадени по по този начин наречената фамилна скица за банкет на бежанци от Украйна, позволяваща на претендентите да се съберат със свои близки, които живеят във Англия отпреди това. Останалите 2700 са признати по така наречен спонсорска скица, при която бежанците могат да отидат при посочен от тях човек в Обединеното кралство, който желае да бъде техен покровител.

Според оповестените през днешния ден данни по спонсорската скица са кандидатствали 28 300 души, а общият брой въобще на подадените молби за виза от украинци е 59 500.

При състояние обаче че броят на хората, бягащи от войната, е над 4 милиона, английското държавно управление е под напън да одобри повече бежанци, отбелязва Ройтерс.

" Започваме да виждаме прогрес по въпроса. Трябва да създадем повече, ще внесем още усъвършенствания, с цел да доведем тези хора във Англия допустимо най-бързо ", сподели министърът по въпросите не бежанците Ричард Харингтън.

Миналата седмица английският транспортен министър Грант Шапс заяви, че е уредил да одобри семейство украински бежанци по спонсорската скица.

Англия настоя да има инспекции за сигурност и входни визи, с цел да може да управлява кой влиза на острова. Европейският съюз, въпреки това, който граничи по суша с Украйна, възприе по-слабо рестриктивен метод.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР