Британското правителство потвърди експулсирането на 23 британски дипломати от Русия

...
Британското правителство потвърди експулсирането на 23 британски дипломати от Русия
Коментари Харесай

Великобритания ще обмисли следващите стъпки в шпионския спор с Русия

Британското държавно управление удостовери експулсирането на 23 английски дипломати от Русия и сподели, че Съветът за национална сигурност на Англия ще се събере на съвещание при започване на идната седмица, с цел да разиска идващите стъпки в разногласието сред Лондон и Москва поради отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, съобщи Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция
Британското външно министерство съобщи, че е очаквало ответните ограничения на Русия, които включват затваряне на консулството на Англия в Санкт Петербург и преустановяване на активността на Британския съвет. Британското държавно управление към този момент подреди на 23 съветски дипломати да изоставен страната в отговор на отравянето на Скрипал и щерка му Юлия с нервнопаралитично вещество, създадено от някогашния Съветски съюз.

" Руският отговор не трансформира обстоятелствата по случая - опита за ликвидиране на двама души на английска земя, за който няма друго умозаключение, също така, че е отговорна съветската страна ", съобщи външното министерство. Руският отговор беше по-суров от предстоящото. Затварянето на офиса на Британския съвет в Москва ще прекъсне културните връзки, а затварянето на генералното консулство в Санкт Петербург ще постави завършек на английското дипломатическо наличие във втория по величина съветски град, отбелязва Ройтерс.
 След абсурда След абсурда "Скрипал ": Москва с контрамерки против Лондон
Скандалът Лондон - Москва, който от ден на ден се задълбочава. 23-ма английски дипломати ще бъдат експулсирани от Русия, закрива се генерално консулство...
 © Българска телеграфна агенция
Британският народен представител Том Тугендхат сподели, че решението за затваряне на офиса на Британския съвет в Москва ще навреди на руснаците. " Голям позор за руснаците е, че затварят Британския съвет, който прави толкоз доста за образоването им на британски език и за това да им помогне да получат работа и благоприятни условия по света ", съобщи той пред Би Би Си. Бившият английски дипломат в Русия Родерик Лин сподели, че Англия би трябвало да заобикаля да бъде въвлечена в продължителна борба с Русия.

" Не мисля, че би било рационално да бъдем въвлечени в кална битка с горила ", съобщи той по Би Би Си. Очаква се външните министри от Европейския съюз да обсъдят идващите стъпки на съвещание в понеделник. Някои приканват за протест на идното Световно състезание по футбол в Русия (бел. ред. от страна на формалните лица, без да се слага под въпрос присъединяване на съответните национални отбори). Британският министър-председател Тереза Мей желае да събере световна коалиция от страни за наказване на Москва, показва Асошиейтед прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР