Британското правителство потвърди, че следи отблизо наследник на на коронавируса.

...
Британското правителство потвърди, че следи отблизо наследник на на коронавируса.
Коментари Харесай

Най-заразният досега вариант на COVID-19 се появи във Великобритания?

Британското държавно управление удостовери, че следи от близко " правоприемник " на на ковид. Представители на държавното управление оповестиха, че той може да бъде сред 10 и 15% по-заразен от този, който към този момент е два пъти по-заразен от истинския SARS-CoV-2, предава.

Експертите го нарекоха AY.4.2 и предизвестяват, че честотата му се е нараснала в Обединеното кралство и може да бъде виновен за съвсем 10% от случаите на Covid, както обясниха двама специалисти за Financial Times. Разпространението му, прибавят те, нараства бързо, само че не чак толкоз, колкото първата делта вълна след миграцията на вируса от Индия по-рано тази година.
 По-заразен подвариант на Делта ковид се появи в Израел, в Англия към този момент има растеж на болни По-заразен подвариант на Делта ковид се появи в Израел, в Англия към този момент има растеж на болни
Нова разновидност на ковид, обозначена като AY.4.2, е открита при дете, което се е върнало в Израел от чужбина. Инфекционисти настояват...

Тази " нова линия на SARS-CoV-2 " е " потомък " на Делта разновидността (B.1.167.2) и " има две присъщи разновидности " в протеин S, " Y145H " и " A222V ", които биха могли да създадат вируса по-устойчив, уточни в обявата за „ Science Media Center “ Франсоа Болу, един от двамата специалисти, представени от FT. Ако предварителните проби бъдат доказани, AY.4.2 “ може да се трансформира в най-заразния вид на ковид от началото на пандемията, споделя Болу,  директор на Института по генетика към University College London. 

Освен това в отчета на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, оповестен предишния петък, се показва, че " неотдавна избраната разновидност AY.4.2 на Делта разновидността е разширила обсега си в Англия “. Документът показва, че през седмицата на 27 септември, последната седмица, за която бяха налични цялостни данни, AY.4.2 съставлява почти 6% от секвенираните случаи на ковид.

 Работи се върху нова ваксина, ориентирана против Делта разновидността във Англия Работи се върху нова ваксина, ориентирана против " Делта " разновидността във Англия
Учени от Оксфордския университет са почнали работа по трансформация на имунизацията им против COVID-19, с цел да я създадат по-ефективна против...

" Но в този миг би трябвало да бъдем внимателни. Обединеното кралство е единствената страна, в която тази разновидност се появи, и не бих изключил, че растежът ѝ се дължи на инцидентно демографско събитие ", споделя Балу. Въпреки това е " евентуално " Световната здравна организация да я класифицира като " вид на следствие ", тъй че по-късно да й даде писмен знак от гръцката писменост, означаваща обособен вариант, сподели още ученият. И въпреки всичко той помоли да не се " паникьосва " популацията, защото бързото разпространяване на разновидността няма да бъде " нещо толкоз пагубно, колкото това, което сме претърпели преди този момент ".

Междувременно формален представител на английския министър председател Борис Джонсън акцентира, че управляващите наблюдават от близко развиването на новата разновидност и увери, че управляващите няма да се поколебаят да подхващат нужните ограничения. От своя страна професорът по клинична микробиология в университета в Кеймбридж, Рави Гупта, изясни пред " Гардиън ", че тези разновидности не провокират особена угриженост. " A222V е следен в други линии на Делта. Той няма доста огромен резултат върху вируса ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР