Британското правителство обяви, че е договорена сделка с банката HSBC

...
Британското правителство обяви, че е договорена сделка с банката HSBC
Коментари Харесай

HSBC купува британския клон на фалиралата Silicon Valley Bank

Британското държавно управление разгласи, че е контрактувана договорка с банката HSBC за закупуване на английското поделение на банкрутиралата американска банка Silicon Valley Bank (SVB), съобщи БНР.

Британските клиенти и компаниите, които имат пари, подадени в Silicon Valley Bank, ще имат достъп до тях, както и до други банкови услуги, както нормално, се споделя в изказването от Даунинг стрийт.

Министерството на финансите посочи, че договорката с HSBC не включва пари на данъкоплатците, а Английската централна банка съобщи, че депозитите са сигурни.

HSBC от своя страна разгласи, че е придобила дъщерното сдружение на Silicon Valley Bank във Англия за един паунд. Ноел Куин, основен изпълнителен шеф на HSBC Group, увери, че английските клиенти на SVB могат " да продължат да употребяват банковите услуги, както нормално, с уверението, че техните депозити са предпазени от HSBC ".

Сделката бе реализирана откакто Silicon Valley Bank, профилирана в кредитирането на софтуерни компании, банкрутира в Съединените щати предишния петък, което се счита за най-големия банкрут на американска банка след финансовата рецесия през 2008 година.

Сривът на банката изпрати раздруса софтуерната промишленост - някои компании обявиха за Би Би Си, че могат да банкрутират, в случай че депозитите им не бъдат обезпечени. Това наложи незабавната интервенция на Английската централна банка и министъра на финансите Джеръми Хънт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР