Британското правителство няма да възспре провеждането на футболните мачове от

...
Британското правителство няма да възспре провеждането на футболните мачове от
Коментари Харесай

Висшата лига решава дали да има мачове заради смъртта на кралицата

Британското държавно управление няма да възспре провеждането на футболните мачове от идния кръг в британския хайлайф, като ще остави финалното решение по проблема на управлението на Премиър лийг.

Това стана ясно от част от изказването на кабинета на държавното управление, озаглавено: “Насоки за интервала на народен печал ”.

Както е известно, има огромна възможност локалните футболни мачове от идния уикенд да бъдат отсрочени поради 10-дневния народен печал по отношение на вчерашната кончина на кралица Елизабет Втора.

“Решението дали спортните събития да се организират зависи от уредниците на надпреварите. Организаторите могат да пожелаят да обмислят използването на черни ленти и на минута безмълвие преди изиграването на мачовете ”, се споделя в изказването, представено от локалните медии. В него също по този начин се предлага да бъдат отсрочени мачовете в деня на погребението, който най-вероятно ще бъде на 19 септември.

“Като знак на почитание, те могат да пожелаят да анулират или отсрочат събития в деня на държавното заравяне. Те не са задължени да го създадат и това напълно зависи от самостоятелните организации. Ако са планувани спортни събития в деня на държавния печал, организациите биха могли да изискат да трансформират часовете на събитието, с цел да не съвпаднат с тези на погребението и съпътстващите прояви ”.

По този въпрос Премиър лийг днес има планувана среща за 13:00 часа българско време. Вече бяха отсрочени редица спортни събития на Острова, като днешни мачове от Чемпиъншип и Лига 2, конните надбягвания, днешните стадии от провеждащите се голф шампионат PGA Championship и колоездачната Обиколка на Англия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР