Британското правителство иска да напусне Европейския съюз. Но просто не

...
Британското правителство иска да напусне Европейския съюз. Но просто не
Коментари Харесай

Брексит бързо отива наникъде

Британското държавно управление желае да напусне Европейския съюз. Но просто не може да откри метод по какъв начин да го направи. Остават по-малко от 10 месеца до датата на "Брексит " (29 март 2019 г.), само че държавното управление е парализирано от колебливост във връзка с бъдещите търговски връзки, които желае с Европейския съюз. Това написа CNN в собствен коментар по тематиката.

Изборът на политики ще има дълбоки последствия за стопанската система и фирмите, които вършат бизнес в Обединеното кралство. Премиерът Тереза Май обаче не съумява да сплоти кабинета си към това по какъв начин да се реализира потокът на артикули след "Брексит " или какво да прави с ирландската граница - единствената сухопътна граница сред Обединеното кралство и Европейския съюз.

Преговарящите не престават да се движат сред Брюксел и Лондон, само че същите проблеми, разпознати като препънка пред една година, остават нерешени. Парламентът удари държавното управление с поредност от провали върху основни законодателни актове, свързани с "Брексит ", напомня уеб сайтът на американската телевизия.

Експертите споделят, че шансът на "Брексит " по този начин и да не се случи е доста дребен, само че неналичието на прогрес и все по-кратките периоди са притеснителни за вложителите и бизнес-мениджърите. Те се опасяват от неприятна договорка, който би довела до проблем в връзките на Обединеното кралство с най-големия й експортен пазар.

"Ние сме в интервал на парализа " - споделя Джон Спрингфорд, заместник-директор на Центъра за европейска промяна.

Бизнесът се тревожи най-вече от различията във връзка с търговията. Трябва ли Обединеното кралство да остане в митнически съюз, който разрешава свободно придвижване на артикули в Европейския съюз? Трябва ли да напусне? Най-добрият метод да се реши тази мистерия пък е обект на сериозна политическа кавга на Острова.

Затова Тереза Мей раздели кабинета си на два тима, които да намерят най-хубавото решение. Единият от екипите ще изследва опцията за "силно опростена " митническа договореност, която би употребила новите технологии - доста скъпи и непроверени, отбелязва CNN.

Вторият ще прегледа "митническо партньорство ", според което Англия ще събира вносни мита от Европейски Съюз за артикули, създадени отвън Европа. Това би понижило нуждата от инспекции на границата сред Англия и Европейски Съюз.

Проблемът обаче е, че даже и Мей да откри желания вид, английският парламент или Европейският съюз незабавно могат да го отхвърлят.

"Това е най-много тактичност за закъснение ", сподели Спрингфорд за тактиката на Май за разрешаването на казуса.

Според CNN високопоставените официлани лица в Лондон са безусловно наясно за икономическите опасности освен това закъснение на договарянията.

Големите бизнес корпорации се стремят към изясненост. Паундът, който се намали откакто Англия гласоподава да напусне Европейския съюз, само че по-късно се възвърне, е понижен с 5% през последните седмици. Икономиката на Обединеното кралство се забави, частично заради несигурността по отношение на резултата от процеса "Брексит ", отбелязва също по този начин американската телевизия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР