Британското правителство е изпратило писмо до Вашингтон, в което изразява

...
Британското правителство е изпратило писмо до Вашингтон, в което изразява
Коментари Харесай

Лондон е изразил безпокойството си от американския климатичен план в писмо до Вашингтон

Британското държавно управление е изпратило писмо до Вашингтон, в което показва опасенията си за следствията от големите американски дотации, които са част от огромния климатичен проект на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, най-много за производителите на електрически коли. Това се показва в писмо, за което оповестиха през днешния ден английските медии, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Има риск американският проект " да навреди на голям брой стопански системи по света и да окаже въздействие върху международните вериги за доставки на акумулатори, електрически коли и в по-широк проект на тези свързани с възобновимата сила ", съгласно фрагмент от писмото, оповестен от в. " Файненшъл таймс " и " Таймс ".

Планът " компрометира също и общите цели за разпространение на свободна и равнопоставена търговия в интернационален мащаб ", твърди британскaта министърка на търговията Кеми Баденох в писмото си до комерсиалния представител на Съединени американски щати Катрин Тай, искайки " уточнения " от Вашингтон.

Европейски Съюз, Англия и други страни показаха опасенията си във връзка тези дотации в средата на декември пред Световната комерсиална организация.

Брюксел се тревожи от няколко месеца за въздействието на Закона за понижаване на инфлацията, проект за 420 милиарда $ на американския президент Джо Байдън, отдаден в огромна степен на климата и признат предходната година.

Този проект планува с изключение на други промени и дотации, които облагодетелстват компании, регистрирани в Съединени американски щати, най-много в секторите на електрическите коли и възобновимите сили.

Европейски Съюз упорства за по-добра " съгласуваност ", страхувайки се от бягство на компании оттатък океана.

Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи при започване на декември, че Европейски Съюз би трябвало да предприеме ограничения за " уравновесяване " на обстановката, с цел да изглади " изкривяванията " на конкуренцията, породени от американския проект.

Европейците обаче са разединени по отношение на отговора, който би трябвало да дадат на Закона за понижаване на инфлацията. Президентът на Франция Еманюел Макрон да вземем за пример пледира за общо европейско финансиране, а немският канцлер Олаф Шолц се застъпва за разговор със Съединени американски щати.

Вашингтон се постара да успокои европейците, заявявайки, че е отворен за възможни " корекции " в проекта.

" Очаква се Англия да е и би трябвало да бъде най-близкият съдружник на Съединени американски щати и надлежно да е част от всякаква еластичност при използването на американския проект ", приканва Кеми Баденох в писмото.

Британското комерсиално министерство на разяснява новината пред Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР