Британското издание Гардиън публикува обширен материал, в който препоръчва страните

...
Британското издание Гардиън публикува обширен материал, в който препоръчва страните
Коментари Харесай

Гардиън хвали северното ни Черноморие

Британското издание " Гардиън " разгласява просторен материал, в който предлага страните от Източна Европа като парадайс за евтина морска отмора. " Търсите налична плажна отмора? Насочете се към Източна Европа. Балканските страни Хърватия, България, Албания и Черна гора имат топло слънце и страхотни цени ", подканя изданието.

" Когато си показват българското черноморско крайбрежие от 235 благи, множеството хора се сещат за огромните купонджийски курорти като Слънчев бряг и Созопол. Но се насочете по-на север към румънската граница, където крайбрежието е по-малко натоварено ", написа авторката на публикацията Мария Новакович.

Тя припомня, че до 2016 година Каварна пулсираше под звуците на хеви метъл всяко лято по време на Kavarna Rock Fest, само че в този момент е прелестно умерено място с дълъг градски плаж и огромен естествен резерват съвсем на прага му. " Изкачете се нагоре по скалата до Чиракман, с цел да получите превъзходна панорама към брега, както и да разгледате руините на византийската цитадела Бизоне ", добавя Новакович.

" Ако попаднете в Каварна от 30 юни до 1 юли, ще видите един от най-интригуващите ритуали в България. Хората се събират към лагерни огньове на избрани плажове по крайбрежието на Черно море, пускат музика и гледат по какъв начин слънцето изгрява на първи юли – в началото в чест на песента на Uriah Heep July Morning ", написа в публикацията.

Един от най-привлекателните плажове на крайбрежието е сврян в залива Болата, чиито тюркоазени води контрастират с неговите пясъчни скали. Следва реклама на няколко хотела и заведения, които са създали усещане на авторката.

" Следвайте бреговата линия, до момента в който тя се извива в естествения резерват Калиакра и дългия миля нос Калиакра където може да забележите руините на крепост от осми век. Погледнете надолу и ще видите един от най-привлекателните плажове на крайбрежието, сврян в залива Болата, чиито тюркоазени води контрастират блестящо с близките пясъчни скали ", заключва за страната ни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР