Британското и германското правителства са се отказали от техни ключовите

...
Британското и германското правителства са се отказали от техни ключовите
Коментари Харесай

Великобритания и Германия се отказват от ключови искания, за да облекчат пътя за Брекзит сделка



Британското и немското държавни управления са се отказали от техни основните претенции по отношение на процеса по Брекзит в опит да облекчат пътя за подписване в точния момент на съглашение сред Обединеното кралство и Европейски Съюз, оповестява Блумбърг.

Хора, осведомени с въпроса, обявиха пред организацията, че Германия е подготвена да одобри по-малко детайлизирано съглашение за бъдещите стопански и търговски връзки на Англия с Европейски Съюз в опит да се реализира в скоро време Брекзит договорка. Обединеното кралство е също склонно да одобри едно по-неясно дефинирано изказване за планове във връзка с бъдещите връзки със съюза, което би улеснило пътя за Брекзит договорка, добавя Блумбърг.

Според неназовани източници на организацията, Брекзит договорката всъщност може да бъде разграничена на две елементи. На този стадий и двете договарящи страни ще се концентрират върху договорката за така наречен „ временен интервал “, изтичащ през декември 2020-а година и върху техническият Брекзит, който да бъде сбъднат подредено и дисциплинирано. След това и двете договарящи страни ще се съсредоточат върху договарянето на бъдещи търговски взаимоотношения, оповестява Блумбърг, напомняйки, че до момента имаше опити за реализиране на по-детайлно договаряне и изложение на бъдещите връзки преди крайния период на формалния Брекзит на 29-и март 2019-а година.

Макар и към момента непотвърдена, информацията на Блумбърг докара до внезапно повишаване на английската лира в границите на днешната търговия с 0,9% към 5-дневен връх от 1,2982 щатски $, откакто по-рано в сряда паундът се търгуваше в двуседмично дъно към 1,2786 $. В същото време еврото се намали с 0,5% към 5-дневно дъно от 0,8956 английски лири, връщайки внезапно обратно от утринен едноседмичен връх към 0,9015 равнището.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР